|
Заробітна плата в бюджетних установах
| |
Ксю | Дата: Вівторок, 01.04.2014, 13:55 | Повідомлення # 631 |
Група: Видалені
| Гарно дякую
|
|
| |
Walentina | Дата: Середа, 02.04.2014, 22:51 | Повідомлення # 632 |
| Привіт всім бюджетникам. У нас сьогодні була нарада, всіх знову врізали... Що робити з доплатами, які встановлені за суміщення посад???? Чи виплачуєте премії, у нас начальник каже що в межах фонду можна, хоча я радила трохи утриматися... Не буду робити я, буде хтось інший... Мінімалка збільшуватись не буде, чекає перегляд всіх статтей, довідки на зміни до кошторисів з мінусами...
|
|
| |
Animone | Дата: Четвер, 03.04.2014, 08:43 | Повідомлення # 633 |
| Цитата Walentina ( ) Що робити з доплатами, які встановлені за суміщення посад???? Чи виплачуєте премії Предупреждайте за 2 месяца и снимайте (ст.32 КЗоТ). Сокращение ФЗП всегда ведет к сокращению персонала, а в будущем и к закрытию предприятий. Только кого это волнует?
У нас, например, требуют сократить смету не менее, чем на 30%. А сокращать-то уже и нечего - смета и до того как обеспечивала потребность всего на 30%.
|
|
| |
aybolit | Дата: П`ятниця, 04.04.2014, 13:55 | Повідомлення # 634 |
| Добрый день, уважаемые бухгалтера. Моя жена работает воспитателем ДНЗ без сменного воспитателя (по причине полного его отсутствия). За работу с 7,30 до 18,00 ей закрывают полторы ставки, хотя работает она фактически две. Попросили подписать заявление на согласие работы на 0,875 ставки. Отсюда вопрос: как с руководства получит недостающие 0,5 ставки, или она имеет право на дополнительный выходной? Я не великий бухгалтер, но эти часы как то же закрываются? Буду очень признателен за разяснения по данному вопросу.
|
|
| |
Animone | Дата: П`ятниця, 04.04.2014, 18:38 | Повідомлення # 635 |
| Цитата aybolit ( ) с 7,30 до 18,00 ей закрывают полторы ставки, хотя работает она фактически две. Если я не ошибаюсь, то на 1 ставку она составляет 6 часов, а у вас 10,5 и если учесть, что в этот промежуток времени попадает перерыв, то где-то и получается 1,5 ст. ИМХО
|
|
| |
aybolit | Дата: Понеділок, 07.04.2014, 13:30 | Повідомлення # 636 |
| Цитата Animone ( ) Если я не ошибаюсь, то на 1 ставку она составляет 6 часов, а у вас 10,5 и если учесть, что в этот промежуток времени попадает перерыв, то где-то и получается 1,5 ст. ИМХО Перерыва на обед нет.
Повідомлення відредагував aybolit - Понеділок, 07.04.2014, 13:31 |
|
| |
Animone | Дата: Понеділок, 07.04.2014, 15:23 | Повідомлення # 637 |
| Я ведь только предполагаю. При заключении трудовых отношений работодатель ставит в известность работника (под роспись) с условиями труда, режимом работы и оплатой. Все это вы можете уточнить у своего работодателя или же в отделе кадров предприятия. Например: какой продолжительности является рабочий день и рабочая неделя, свои должностные обязанности, время перерыва и т.д. и т.п. Не стесняйтесь, ибо нарушение ваших законных прав можно оспорить в судебном порядке, а это влечет за собой привлечение работодателя к административной ответственности. (см.ст.41 КУоАП)
Повідомлення відредагував Animone - Понеділок, 07.04.2014, 15:25 |
|
| |
AnnaDanilenko | Дата: Понеділок, 07.04.2014, 16:05 | Повідомлення # 638 |
| Цитата aybolit ( ) За работу с 7,30 до 18,00 ей закрывают полторы ставки, хотя работает она фактически две. наверное имелось ввиду то , что при нормальном режиме это же время должны работать 2 воспитателя, а фактически работает 1 человек
|
|
| |
aybolit | Дата: Понеділок, 07.04.2014, 17:45 | Повідомлення # 639 |
| Цитата AnnaDanilenko ( ) наверное имелось ввиду то , что при нормальном режиме это же время должны работать 2 воспитателя, а фактически работает 1 человек Именно такой график. Второго воспитателя на группе просто нет. Дополнительных договоров ни кких не заключалось. (типа на совмещение). Бухгалтерия и отдел кадров в РАЙОНО.
|
|
| |
Kin328 | Дата: Вівторок, 08.04.2014, 12:27 | Повідомлення # 640 |
| Всем доброго времени суток! такой вопрос - бух-р, 9 -й т.р., ежемесячно премия 50% и надбавка 40%. к отделу куль-ры присоединили парк отдыха, штат. числ-ть 6 чел. Начальник создала приказ о надбавке ей в размере 50% от оклада за расширение зоны обслуживания (она теперь будет насчитывать ЗП не 200 чел., а 206) , правомерно ли это? Если есть - киньте , пож-та ссылку либо документ . Просто раньше видели публикацию, что разиер всех надбавок не может превышать 50%, а тут 90% получается ... но не могу найти эту статью.
|
|
| |
Animone | Дата: Вівторок, 08.04.2014, 13:53 | Повідомлення # 641 |
| Цитата AnnaDanilenko ( ) наверное имелось ввиду то , что при нормальном режиме это же время должны работать 2 воспитателя, а фактически работает 1 человек Ну, что я могу сказать? Ознакомьтесь с теми условиями труда, при которых с вами заключался трудовой договор (нагрузка, режим работы, оплата и т.д.). Если эти условия в процессе трудовой деятельности были изменены работодателем в одностороннем порядке, у вас имеются все шанс оспорить это в судебном порядке на основании ст.32 КЗоТ.Добавлено (08.04.2014, 11:44) ---------------------------------------------
Цитата mla1989 ( ) ... частина заробітної плати із загального фонду,а частина із спеціального.Цей працівник йде у відпустку,при розрахунку відпускних та матеріальної допомоги як правильно рахувати та як платити? Правильно произвести расчет нужно по каждому источнику оплаты в соответствии с Порядком № 100. Налоги начисляются, как правило по совокупному доходу по месту основной деятельности работника. Что касается выплаты материальной помощи, то ее размер не должен превышать одного должностного оклада в год.Добавлено (08.04.2014, 11:53) ---------------------------------------------
Цитата Kin328 ( ) Начальник создала приказ о надбавке ей в размере 50% от оклада за расширение зоны обслуживания ... , правомерно ли это? ИМХО оплата в % выражении не должна превышать 50%. Во всяком случае я так понимаю пп.5 п.3 Постановы № 1298 от 30.08.2002 г. Кроме того, установление подобного рода доплат (совмещение профессий/должностей) работнику производится за счет вакантных ставок. В противном случае такие выплаты будут незаконными.
|
|
| |
aybolit | Дата: Вівторок, 08.04.2014, 14:33 | Повідомлення # 642 |
| Цитата Animone ( ) у вас имеются все шанс оспорить это в судебном порядке на основании ст.32 КЗоТ. Вы предлагаете воспитателю посудиться с государством, или с заведующей? Я в первом посте просто спросил, правильно ли, что человек получает 1,5 ставки, или он должен получать две, при работе в одиночку за двух воспитателей. (сменного нет вообще)
|
|
| |
Kin328 | Дата: Вівторок, 08.04.2014, 16:22 | Повідомлення # 643 |
| Цитата Animone ( ) пп.5 п.3 Постановы № 1298 от 30.08.2002 г. спасибо большое!
|
|
| |
orif | Дата: Вівторок, 08.04.2014, 19:51 | Повідомлення # 644 |
| aybolit, 1,5 ставки считается от кол-ва отработанных часов, а не от отсутствия сотрудника, воспитатели на 1,5 ставк должны отработать 45 часов в неделю, вот от этого и считайте есть ли переработка
но 2 ставки одному человеку занимать нельзя, максимум 1,5
Повідомлення відредагував orif - Вівторок, 08.04.2014, 19:54 |
|
| |
Вера1985 | Дата: Середа, 09.04.2014, 10:42 | Повідомлення # 645 |
| КОЛЛЕГИ!!! Подскажите пожалуйста, я совсем запуталась((( как правильно считать сторожам з/п ??? в штатном у нас они заложены по окладам 1218, в табеле мне ставят отработанные часы, еще у них есть перерыв 2 часа(1,5 часа днем и 0,5 ночью). Мне нужно платить за фактически отработанное время или все-таки оклад, вести "підсумковий облік робочого часу" и как правильно это делать??? в управлении говорят что нужно платить оклад и все, сколько бы часов человек неотработал... ПОМОГИТЕ!!! может кто-то сталкивался?????
|
|
| |
Animone | Дата: Середа, 09.04.2014, 12:10 | Повідомлення # 646 |
| Цитата Вера1985 ( ) Мне нужно платить за фактически отработанное время или все-таки оклад, вести "підсумковий облік робочого часу" и как правильно это делать??? Суммированный учет рабочего времени применим только в том случае, если это отражено в коллективном договоре.
Оплата сторожам, как правило, производится за фактически отработанное время. Но график работы сторожей должен составляться так, чтобы каждый работник вкладывался в месячную норму рабочего времени. Если же появились "лишние" часы, то их нужно "аргументировать". Это могут быть часы работы по совместительству, заместительству..., но в пределах штатных должностей и ФЗП по ним. Все остальное является сверхурочными часами. Что они собой представляют, см. в ст.62 КЗоТ.
|
|
| |
Татьяна666 | Дата: Четвер, 10.04.2014, 09:30 | Повідомлення # 647 |
| Цитата orif ( ) но 2 ставки одному человеку занимать нельзя, максимум 1,5 а можна ли работать на 1,5 ставки +50% доплаты?
|
|
| |
Вера1985 | Дата: Четвер, 10.04.2014, 18:15 | Повідомлення # 648 |
| Цитата Animone ( ) Если же появились "лишние" часы, то их нужно "аргументировать". Это могут быть часы работы по совместительству, заместительству..., но в пределах штатных должностей и ФЗП по ним. Спасибо, Вам за ответ! Но вот например такие месяцы как апрель, май... Норма рабочего времени маленькая, и у всех восьми сторожей, получается переработка, а больше ставок у меня нету даже половинки или четвертинки . Как мне тогда быть? А вот февраль например маленький месяц, и у всех тогда получается недоработка, я им выплачиваю меньше ставки, за фактически отработанное время . Суммированный учёт рабочего времени у нас описан в правилах внутреннего распорядка, которые утверждены сборами трудового коллектива. 3.7. На безперервно діючих підприємствах, в установах, організаціях, вокремих виробництвах, цехах, дільницях, відділеннях i на деяких видах робіт, де за умовами виробництва (роботи) не може бути додержано встановленої для даної категорії працівників щоденної або щотижневої тривалості робочого часу, роботодавцем може бути запроваджено підсумований облік робочого часу за погодженням з представницьким органом.
3.8. При підсумованому обліку робочого часу робота працівників регулюється графіками роботи (змінності), які розробляються роботодавцем і погоджуються з представником трудового колективу.
3.9. Графіки роботи (змінності) при підсумованому обліку робочого часу розробляються таким чином, щоб за обліковий період було дотримано нормальної тривалості робочого часу, передбаченої статтями 50 та 51 КЗпП.
3.10. Обліковим періодом при підсумованому обліку робочого часу, як правило, є місяць. В окремих випадках застосовуються інші облікові періоди –– квартал, півріччя, рік тощо.
3.11. Виходячи з виробничих потреб роботодавець, за погодженням з представником трудового колективу або обумовивши це вколективному договорі, може встановлювати з урахуванням характеру й умов праці максимальну тривалість роботи протягом дня за підсумованим обліком робочого часу не більше 12 годин. За наявності письмової згоди працівника допускається встановлення більшої тривалості щоденної роботи, якщо характер та умови праці передбачають періоди очікування ситуації, коли працівник повинен негайно стати до виконання роботи, і якщо в нього є можливість відпочивати протягом зміни.
3.12. При підсумованому обліку робочого часу тривалість щоденного (міжзмінного) відпочинку може бути скорочена, але не менш, як до 12 годин на добу. Невикористані години щоденного (міжзмінного) відпочинку підсумовуються і можуть бути надані як додаткові вільні від роботи дні протягом облікового періоду.
|
|
| |
Animone | Дата: Четвер, 10.04.2014, 18:46 | Повідомлення # 649 |
| Цитата Вера1985 ( ) Суммированный учёт рабочего времени у нас описан в правилах внутреннего распорядка, которые утверждены сборами трудового коллектива. Это не то. Такое должно быть прописано в Коллективном договоре. Кроме того, кол.договором должен быть установлен перечень должностных лиц, на которых распространяются данные условия оплаты труда.
|
|
| |
Вера1985 | Дата: П`ятниця, 11.04.2014, 10:01 | Повідомлення # 650 |
| Animone, спасибо за ответ! Тоесть если я опишу в колдоговоре перечень должностных лиц и период за который ведётся учет времени (мне лучше год), то впринципе я могу в одном месяце недоплачивать, а в другом переплачивать?
|
|
| |
Animone | Дата: П`ятниця, 11.04.2014, 11:09 | Повідомлення # 651 |
| Посмотрите Методрекомендации по этому поводу.
|
|
| |
solnichko | Дата: П`ятниця, 11.04.2014, 13:39 | Повідомлення # 652 |
| підкажіть будь-ласка як розрахувати середній заробіток для розрахунку відпускних медичного працівника який має сумісництво (окремо чи разом зг.положення 43 від 28.06.1993 п.10)
|
|
| |
Animone | Дата: П`ятниця, 11.04.2014, 14:10 | Повідомлення # 653 |
| По каждому месту работы отдельно, при этом нужно учитывать не только средний заработок, но стаж работы, который дает право на ежегодный отпуск, и продолжительность отпуска по занимаемым работником должностям.
|
|
| |
eMelya | Дата: П`ятниця, 11.04.2014, 14:21 | Повідомлення # 654 |
| solnichko, це два різні трудові договори. "обчислення середньої заробітної плати для оплати часу щорічної відпустки провадиться за основним місцем роботи та за сумісництвом окремо" Мінпраці та соцполітики від 06.09.2007 р. N 554/13/155-07
|
|
| |
solnichko | Дата: П`ятниця, 11.04.2014, 15:27 | Повідомлення # 655 |
| А як же тоді пункт 10 положення№43 від 28,06,93: зарплата на всіх місцях роботи враховується при обчисленні сер заробітку медичним і фармацевтичним працівникам лікувально-профілактичних установ. Чи можливо ця постанова вже не діє. Підкажіть будь-ласка, не знаємо що робити
|
|
| |
eMelya | Дата: П`ятниця, 11.04.2014, 16:29 | Повідомлення # 656 |
| solnichko, якщо мова йде про розрахунок середньої заробітної плати для розрахунку лікарняних, то доходи за основною посадою та за внутрішнім сумісництвом сумуються, а відпрацьований час береться тільки за основним місцем роботи. Цитата solnichko ( ) А як же тоді пункт 10 положення№43 від 28,06,93: зарплата на всіх місцях роботи враховується при обчисленні сер заробітку медичним і фармацевтичним працівникам лікувально-профілактичних установ. Чи можливо ця постанова вже не діє. Підкажіть будь-ласка, не знаємо що робити Положення про умови роботи за сумісництвом. На сайті Ради - зараз активно.
|
|
| |
Animone | Дата: П`ятниця, 11.04.2014, 16:35 | Повідомлення # 657 |
| Цитата eMelya ( ) обчислення середньої заробітної плати для оплати часу щорічної відпустки провадиться за основним місцем роботи та за сумісництвом окремо" Мінпраці та соцполітики від 06.09.2007 р. N 554/13/155-07 solnichko, ну вы хоть читайте НПА, на которые вам дают ссылки. Согласно Письма Минтруда
Цитата обчислення середньої заробітної плати для оплати часу щорічної відпустки провадиться за основним місцем роботи та за сумісництвом окремо. Если законодательство требует производить расчет отпускных по каждому месту работы, то куда вы планируете тогда включать доход по совместительству?
п. 10 Положения № 43 определена категория работников, для которой учитывается заработная плата во всех местах работы при исчислении среднего заработка, но не указано в каких случаях это применимо. Ранее это использовалось при назначении пенсии, оплате больничных листов и т.д. Сейчас существует другой правовой полюс. В вашем случае это Порядок №100.
|
|
| |
Вера1985 | Дата: Понеділок, 14.04.2014, 12:33 | Повідомлення # 658 |
| Animone, Благодарю Вас за помощь!!!!
|
|
| |
Віталія | Дата: Вівторок, 15.04.2014, 17:51 | Повідомлення # 659 |
| Добрий день. Дайте будь ласка роз’яснення по нарахуваннюзаробітної плати працівників у зв’язку з їх призовом на військову службу під час мобілізації. Оскільки за даними працівниками на час проходження служби, зберігається робоче місце з виплатою середнього заробітку(ст..39 Закону 2232 –ХІІ зі змінами згідно Закон № 1169-VII від 27.03.2014 р. ) виникає багато запитань:· Чи нарахований середній заробіток мобілізованого працівникавиплачується йому в готівковій формі після проведення відповідних утримань, чи кошти повинні відображатись лише в частині нарахувань, а виплачуватись після повернення працівника на робоче місце і як при цьому проводити виплату обов’язкових платежів до бюджету. · Чи має право установа у зв’язку з необхідністю виконанняобов’язків приймати на місце тимчасово відсутнього працівника нову людину і як виплачувати їй заробітну плату, адже відповідні кошторисні призначення на 2014 рік не передбачались?
|
|
| |
Animone | Дата: Вівторок, 15.04.2014, 19:37 | Повідомлення # 660 |
| Цитата Чи нарахований середній заробіток мобілізованого працівника виплачується йому в готівковій формі після проведення відповідних утримань, чи кошти повинні відображатись лише в частині нарахувань, а виплачуватись після повернення працівника на робоче місце
А как вы себе это представляете? Если зарплата начислена, то она должна быть выплачена в срок. В противном случае, по истечении 3-х дней, неполученная в срок заработная плата депонируется и сдается в банк на хранение. Срок исковой давности для выплаты такой зарплаты законодательством неограничен (см. ст.225 и ст.233 КЗоТ)
Цитата Віталія ( ) Чи має право установа у зв’язку з необхідністю виконання обов’язків приймати на місце тимчасово відсутнього працівника нову людину і як виплачувати їй заробітну плату, адже відповідні кошторисні призначення на 2014 рік не передбачались? Да, имеет. В подобных случаях с работником заключается срочный трудовой договор. Вопрос оплаты - это компетенция работодателя.
Повідомлення відредагував Animone - Вівторок, 15.04.2014, 19:39 |
|
| |
|
| |