Понеділок, 23.12.2024, 19:46
Сайт 
Головна | Заробітна плата в бюджетних установах - Сторінка 9 - Форум | Реєстрація | Вхід
[ Оновлені теми · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Модератор форуму: Natty, eMelya  
Заробітна плата в бюджетних установах
ssvetДата: Вівторок, 19.02.2013, 12:03 | Повідомлення # 241
Група: Видалені

kira93, згідно з законодавством відпуткові повинні буди виплачені до виходу працівника у відпустку. Але в зв"зку з певними об"єктивними причинами багато хто цього зробити не може (у нас кошторисних призначень не вистачає, наприклад, і планувати заставляють помісячно відпусткові)

porporinaДата: Середа, 20.02.2013, 13:06 | Повідомлення # 242

Помогите пожалуйста,  разобраться доплата за ненормированный рабочий день  - это доплата обязательного характера или стимулирующая??? Буду благодарна за ссылки на любую нормативку.

mulberryДата: Середа, 20.02.2013, 16:11 | Повідомлення # 243

Шановні колеги! Допоможіть в такому питанні. Установа реорганізувалась шляхом
закриття та  приєднання до новоствореної, яка є правонаступником старої
(закритої). Який розрахунковий період брати для відпускних? Останні 12
місяців, чи тільки з 1-го  по 1-е число роботи в новій установі?
Працівник переведений із старої установи в нову наприкінці грудня 2012
року. Відпустка   в лютому. Вдячна за відповіді. Бажано також посилання
на  нормативку.

Повідомлення відредагував mulberry - Середа, 20.02.2013, 16:12

userДата: Середа, 20.02.2013, 17:56 | Повідомлення # 244

Цитата (porporina)
Помогите пожалуйста,  разобраться доплата за ненормированный рабочий день  - это доплата обязательного характера или стимулирующая??? Буду благодарна за ссылки на любую нормативку.
Кому доплата? Якщо водіям то обов'язкова.

porporinaДата: Середа, 20.02.2013, 18:30 | Повідомлення # 245

user,  Спасибо большое, а на что можно сослаться? Я нашла только косвенные подтверждения. Прямых пока не нашла.

mulberryДата: Середа, 20.02.2013, 19:06 | Повідомлення # 246

porporina, раніше ці доплати для бюджетників встановлювались на основі листів Мінсоцполітики, якщо мені не зраджує пам"ять.
Ось один із них, перегляньте, чи він на сьогодні дійсний і користуйтесь:
04.06.2008 N 143/13/116-08

Про встановлення водіям надбавок
та додаткової відпустки за ненормований робочий день

Добавлено (20.02.2013, 17:06)
---------------------------------------------
Можливо, на сьогодні є і свіжіші листи. Вони, як правило, поновлюються періодично. Зайдіть в нормативну базу Верховної ради та підшукайте там щось схоже та актуальне.

EVGENIYДата: Середа, 20.02.2013, 22:10 | Повідомлення # 247

mulberry, когда нас реорганизовывали через ликвидацию со сменой ЕДРПОУ, я конечно уже не помню откуда мы это взяли, но я считал отпускные за последние 12 месяцев и брал из старой организации зарплату тоже!

kvitka_2Дата: Середа, 20.02.2013, 23:52 | Повідомлення # 248

Підкажіть чи можна держслужбовцям під час випробувального терміну виплачувати надбавку за напруженість?

mulberryДата: Четвер, 21.02.2013, 10:23 | Повідомлення # 249

kvitka_2, ні, не можна,  після закінчення випробувального терміну ( в разі, якщо іще не присвоєно ранг). Є роз"яснення Мінсоцполітики, може помиляюсь.

Добавлено (21.02.2013, 08:23)
---------------------------------------------
EVGENIY, я саме так і вчинила із відпускними , але мене взяли сумніви після того, як у соцстраху сказали рахувати тільки за місяці роботи в новій установі, з 1-го по 1-е число. А от чи правильно і логічно це, не знаю, вирішила перепитати в колег, може хто із цим стикався.

Повідомлення відредагував mulberry - Четвер, 21.02.2013, 13:21

EVGENIYДата: Четвер, 21.02.2013, 21:36 | Повідомлення # 250

mulberry, а да был нюанс по соцстраху, они хотят только по новой! Но отпускные всё равно за 12 мес!

mulberryДата: П`ятниця, 22.02.2013, 10:46 | Повідомлення # 251

EVGENIY, я перш ніж задавати питання на форумі , перегуглила достатньо Інтернет, але крім норми про обов"язковість перерахування компенсації за невикористану відпустку на рахунок установи, куди працівник переводиться, нічого путнього не знайшла. Але у нас ,як правило, бюджетники так і реорганізуються: з переведенням і без виплати компенсацій за невикористану відпустку. Отож йде як би порушення законодавства, як не крути.

AliLitДата: П`ятниця, 22.02.2013, 11:00 | Повідомлення # 252

Скажіть, будь ласка, чи прийняли вже ЄТС НА 2013 рік? Допоможіть!! Бякую!!

userДата: П`ятниця, 22.02.2013, 13:06 | Повідомлення # 253

Нічого немає, з/п нараховуємо по окладах грудня, а в кого менше 1147 - тим по 1147 грн.

AliLitДата: П`ятниця, 22.02.2013, 13:45 | Повідомлення # 254

Дуже дякую!!!! Будуть якісь зміни дайте знати!! Бякую!

VozdushnayaДата: П`ятниця, 22.02.2013, 21:21 | Повідомлення # 255

porporina, доплата за ненормований робочий день водіям не є обовязковою, якщо водій не виконує роботу понад нормальну тривалість робочого часу. Подивіться:1.наказ мінпраці №7 від 10.10.1997 Про затвердження рекомендацій щодо порядку надання працівникам з ненормованим робочим днем щорічної додаткової відпустки за особливий характер праці (прочитайте визначення ненормованого робочого дня) 2.Наказ Міністерства транспорту та зв'язку України від 7 червня 2010 року N 340 Положення про робочий час і час відпочинку водіїв колісних транспортних засобів п.2.10 Водіям легкових автомобілів (крім таксі) у разі потреби може встановлюватися ненормований робочий день, тобто понад нормальну тривалість робочого часу. Ця робота не вважається надурочною, і за неї не здійснюється додаткова оплата перепрацьованого часу. Кількість годин перепрацьованого часу при такій роботі визначається у колективному договорі. Таким чином, в табелі ставимо 8 годин , а в шляховому листі фактичний час роботи (як підтвердження його роботи понад нормальну тривалість роб дня- 8 год), який не є понаднормовий і окремо не оплачується, бо водій отримує надбавку за ненормований день. Вказана доплата встановлюється наказом керівника та обовязково має бути обумовлена у колективному договорі.

EVGENIYДата: Субота, 23.02.2013, 01:57 | Повідомлення # 256

Цитата (mulberry)
але крім норми про обов"язковість перерахування компенсації за невикористану відпустку на рахунок установи, куди працівник переводиться, нічого путнього не знайшла. Але у нас ,як правило, бюджетники так і реорганізуються: з переведенням і без виплати компенсацій за невикористану відпустку. Отож йде як би порушення законодавства, як не крути.
у нас так же было, сначала заставили посчитать сколько нужно будет выплатить компенсации, но никто её не платил, я лично считаю для сотрудников которых приняли в новую установу никаких нарушений законодательства нет, а зачем мне компенсация за отпуск если я в отпуск хочу а не компенсацию?! smile
У меня всё на работе времени нет поковырять листування, но я уверен что отпускные нужно брать за 12 мес., щас вот почитал один нюанс всё таки есть!!! За последние 12 мес берём в том случае если в новой установе структура зарплаты не поменялась!!!

"У разі зміни структури заробітної плати з одночасним підвищенням посадових окладів працівникам органів державної влади та органів місцевого самоврядування відповідно до актів законодавства період до зміни структури заробітної плати виключається з розрахункового періоду. "

у нас не поменялась таким образом в порядке 100 для нас остаётся последние 12 мес, так как другого не предусмотрено!

mulberryДата: Понеділок, 25.02.2013, 00:42 | Повідомлення # 257

EVGENIY, тобто із відпускними наче розібрались...Але в нас іще є нарахування середньої з/плати за два останні місяці( для розрахунку заробітної плати за час пеербування у відрядженні). Тут теж враховувати зарплату і у  старій установі?. Напр. відрядження в січні. Щоб вибрати правильну зарплату за час відрядження , потрібно розрахувати середю та порівняти її із зарплатою по вісімках та вибрати більшу величину. В грудні працівник працював у старій установі, а в січні-вже в новостовреній.Середю зарплату в цьому випадку  розраховувати за листопад-грудень у старій установі?     Тобто Порядок 100 і в цій частині діятиме?

helena7040Дата: Понеділок, 25.02.2013, 17:48 | Повідомлення # 258

Підскажіть будь-ласка, який тарифний розряд у інженера з охорони праці в управлінні освіти . Наказом про створення служби він є і керівником служби Згідно закону "Про охорону працю"ст.15 " Керівники та спеціалісти служби охорони праці за своєю посадою і заробітною платою прирівнюються до керівників і спеціалістів основних виробничо-технічних служб"

EVGENIYДата: Вівторок, 26.02.2013, 00:51 | Повідомлення # 259

Цитата (mulberry)
.Але в нас іще є нарахування середньої з/плати за два останні місяці( для розрахунку заробітної плати за час пеербування у відрядженні).
unsure а тут наверно всё таки только по новой! Здесь я не в курсе, но думаю что только по новой!

ученикДата: Неділя, 03.03.2013, 15:35 | Повідомлення # 260

Уважаемые форумчане! Кто-то разрабатывал у себя порядок выплат  надбавок  працівникам а) у розмірі до 50 відсотківпосадового окладу (ставки заробітної плати, тарифної ставки): 1.    за високі досягнення у праці; 2.    за виконання особливо важливої роботи (на строк їївиконання); 3.    за складність, напруженість у роботі.
итоговый документ что-то вроде положения о премировании

сельсоветДата: Понеділок, 04.03.2013, 17:31 | Повідомлення # 261

Підскажіть будь ласка! Бухгалтер сільської ради, покладені обовязки по оформленю і наповненню офіційного сайту сільської ради. Можливо видати розпорядження на доплату за виконання додаткових обовязків? і якщо так то в якому розмірі? Дякую

VolodiimrДата: Вівторок, 05.03.2013, 17:38 | Повідомлення # 262

Шановні форумчани, потрібна консультація. Керівнику закладу охорони здоров’я надана доплата за наруженість і складність у роботі, крім того у нього є доплата за категорію у розмірі 44,3% від першого тарифного розряду, чи повинна ця доплата за категорію враховуватись при розрахунку допати за напруженість, тобто основна ставка + сума доплати за категорію і тоді вираховувати суму доплати за напруженість. Якщо можна посилання на заканодавчий акт. Дякую.

serdj6Дата: Вівторок, 05.03.2013, 21:00 | Повідомлення # 263

Цитата (Volodiimr)
Шановні форумчани, потрібна консультація. Керівнику закладу охорони здоров’я надана доплата за наруженість і складність у роботі, крім того у нього є доплата за категорію у розмірі 44,3% від першого тарифного розряду, чи повинна ця доплата за категорію враховуватись при розрахунку допати за напруженість, тобто основна ставка + сума доплати за категорію і тоді вираховувати суму доплати за напруженість. Якщо можна посилання на заканодавчий акт. Дякую.
Н А К А З

05.10.2005 N 308/519 Про впорядкування умов оплати праці працівників
закладів охорони здоров'я та установ
  соціального захисту населення. 4.4. Надбавки за високі досягнення у праці, виконання
особливо важливої роботи, складність, напруженість у роботі
Працівникам можуть установлюватись надбавки в розмірі до 50
відсотків посадового окладу (тарифної ставки):
- за високі досягнення у праці;
- за виконання особливо важливої роботи (на строк її
виконання);
- за складність, напруженість у роботі.
Граничний розмір зазначених надбавок для одного працівника не
повинен перевищувати 50 відсотків посадового окладу. Надбавки, перелічені в пунктах 4.2 - 4.4, нараховуються
працівникам на посадовий оклад (тарифну ставку) з урахуванням
підвищень, Оплат производится по тарфикационному списку колонка 12

EVGENIYДата: Вівторок, 05.03.2013, 23:13 | Повідомлення # 264

ученик, Это всё оговорено в 268, 77, 1298 наказах, на сайте они есть, для госслужащих ещё и в законе о госслужбе! Ну по крайней мере на сколько известно мне то утверждают положение о премировании но не о надбавках!

Люда3774Дата: Субота, 09.03.2013, 20:27 | Повідомлення # 265

Доброго дня! Будьте ласкаві, підскажіть, скільки годин повинен відпрацювати акомпаніатор комунального будинку кудьтури на повну ставку(оклад), при п"ятиденному робочому тижні?

Повідомлення відредагував Люда3774 - Неділя, 10.03.2013, 20:41

NatahadДата: Вівторок, 12.03.2013, 00:13 | Повідомлення # 266

Я работаю на 0,75 ставки бухгалтером в школе, исполняла обязанности главного бухгалтера работаещего на целую ставку, который был на больничном, согласно приказа должны были выплатить разницу впосадовых окладах, мне заплатили разницу от 0,75 оклада главбуха и 0,75 моей. Правильно ли это? Может  нужно было считаль разницу 1 оклад главбуха и 0,75 мои, в каком документе можно прочитать? Спасибо!

EVGENIYДата: Вівторок, 12.03.2013, 00:24 | Повідомлення # 267

Natahad, У цьому питанні слід керуватися постановою КМУ «Про впорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури,судів та інших органів» від 09.03.2006 р. № 268 (далі — постанова № 268).
Пунктом 2 цієї постанови керівникам відповідних органів надано право в межах затвердженого фонду оплати працівстановлювати спеціалістам і службовцям (крім заступників керівників органів виконавчої влади, прокуратури, судів та інших органів, керівників структурних підрозділів та їх заступників) доплату за виконання обов’язків тимчасово відсутнього керівника або заступника керівника структурного підрозділу — у розмірі різниці між фактичним посадовим окладом тимчасово відсутнього керівника або заступника керівника структурного підрозділу (без урахування надбавок і доплат) та посадовим окладом працівника, який виконує обов’язки тимчасово відсутнього керівника абозаступника керівника структурного підрозділу. Така доплата можлива в разі, коли працівник, який виконує обов’язки тимчасово відсутнього керівника структурного підрозділу, не є його заступником.

UPRДата: Вівторок, 12.03.2013, 13:34 | Повідомлення # 268

Бюджетна організація в стадії  перетворення,  декількох людей звільняють по переводу.Як це ? Чи це є правильно? Написано в наказі виплатити  компенсацію за невикористану відпустку.Чи це є правомірно?

userДата: Вівторок, 12.03.2013, 13:36 | Повідомлення # 269

Все правильно. Потрібен лист від нової організації з проханням про переведення і гарантією працевлаштування. Краще виплатити компенсацію - потім буде менше мороки.

FISHkaДата: Вівторок, 12.03.2013, 15:53 | Повідомлення # 270

Цитата (kvitka_2)
скажіть будь-ласка яким чином у кого кадри подають інформацію про новоприйнятих працівників інформацію економісту та бухгалтеру? бухгалтер проставляє на заяві працівника оклад вже після того як його протарифікує економіст чи ні? для того щоб протарифікувати працівника кадровик може приносити лише виписані дані по стажу роботи працівника, його категоріях і званнях?
Кадри подають до бухгалтерії наказ про зарахування на роботу нового працівника. В цьому наказі вказується посада, стаж роботи на дату прийняття, дані про категорію чи звання і т.д.  Бухгалтер заводить на новоприйнятого працівника особовий рахунок, а економіст в цьому особовому рахунку проставляє оклад згідно даних, що вказані у наказі. Також економіст може проставити оклад прямо в наказі. Біля проставленого окладу економіст обов'язково ставить свою візу. Бухгалтер оклад не встановлює!

Пошук: