П`ятниця, 29.03.2024, 14:55
Сайт 
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Оплата праці [80]
Роз'ясненя, листи щодо оплати праці!
Бухгатерський облік [50]
Роз'яснення з бухгалтерського обліку, листи, Накази і т.д.
Відрядження [4]
Казначейське обслуговування [36]
Застосування КЕКВ [7]
Застосування КЕКВ
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 25.10.2013 р. N 31-08420-07-10/31211

Щодо документального оформлення руху необоротних активів

Міністерство фінансів України розглянуло лист <...> щодо окремих питань бухгалтерського обліку та повідомляє.

Пунктом 1 Положення з бухгалтерського обліку необоротних активів бюджетних установ, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 26.06.2013 р. N 611, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 18.07.2013 р. за N 1214/23746, встановлено, що це Положення визначає методологічні засади формування у бухгалтерському обліку інформації про основні засоби, інші необоротні матеріальні активи, нематеріальні активи та незавершене капітальне будівництво. ... Читати далі »

Категория: Бухгатерський облік | Просмотров: 3118 | Добавил: EVGENIY | Дата: 23.11.2013 | Комментарии (0)

14 листопада 2013 року, Ресурсним Центром зі сталого місцевого розвитку при Українській асоціації районних та обласних рад, спільно з Міністерством фінансів України було проведено узгоджувальну нараду щодо удосконалення вимог до професійно-кваліфікаційного рівня керівника бухгалтерської служби бюджетної установи та шляхів вирішення проблеми. У заході взяли участь представники Секретаріату Кабінету Міністрів України, центральних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, їх асоціації, Державного фонду сприяння місцевому самоврядуванню, Української асоціації сертифікованих бухгалтерів і аудиторів.

Учасниками наради було прийнято одностайне рішення про те, що Типове положення про бухгалтерську службу бюджетної установи (затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 26 січня 2011 р. № 59), зокрема п. 11 положення потребує внесення вагомих змін та доповнень. А саме перегляд вимоги щодо стажу роботи за фахом та на керівних посадах для особи, що претендує ... Читати далі »
Категория: Бухгатерський облік | Просмотров: 2854 | Добавил: yaoleg | Дата: 20.11.2013 | Комментарии (3)

МИНИСТЕРСТВО СОЦИАЛЬНОЙ ПОЛИТИКИ УКРАИНЫ

ПИСЬМО

от 24.07.2013 г. № 8117/0/14-13/06

Относительно приема-передачи материальных ценностей и дел


<...>

Для соблюдения штатной дисциплины штатным расписанием предприятия определяется, что конкретную должность может занимать только один работник с соответствующим окладом. В связи с этим, прежде чем принять на работу нового работника, следует уволить работника, занимавшего данную должность.

В случае если речь идет о материально ответственных лицах, порядок увольнения и приема которых имеет свои особенности, необходимо руководствоваться положением пункта 1.9 Инструкции по инвентаризации материальных ценностей, расчетов и других статей баланса бюджетных учреждений, утвержденной приказом Министерства финансов Украины и Главного управления Государственного казначейства Украины от 30.10.98 № 90, зарегистрированной в Минюсте 16.11.98 за № ... Читати далі »
Категория: Бухгатерський облік | Просмотров: 2441 | Добавил: yaoleg | Дата: 20.11.2013 | Комментарии (0)

МИНИСТЕРСТВО СОЦИАЛЬНОЙ ПОЛИТИКИ УКРАИНЫ

ПИСЬМО

от 28.08.2013 г. N 168/06/186-13

(Извлечение)

Юридическим управлением рассмотрено письмо относительно должностных инструкций и привлечения бухгалтеров к ответственности, поступившее из Администрации Президента Украины, и в пределах компетенции сообщаем следующее.

В соответствии со статьей 8 Закона Украины "О бухгалтерском учете, и финансовой отчетности в Украине" (далее - Закон) вопрос организации бухгалтерского учета на предприятии относится к компетенции его собственника (собственников) или уполномоченного органа (должностного лица) в соответствии с законодательством и учредительными документами.

Ответственность за организацию бухгалтерского учета и обеспечение фиксирования фактов осуществления всех хозяйственных операций в первичных документах, хранение обработанных документов, регистров и отчетности в течение установленного срока, ... Читати далі »
Категория: Бухгатерський облік | Просмотров: 2802 | Добавил: angela_cv | Дата: 17.11.2013 | Комментарии (0)

МИНИСТЕРСТВО СОЦИАЛЬНОЙ ПОЛИТИКИ УКРАИНЫ

ПИСЬМО

от 29.08.2013 г. N 682/021/106-13
Относительно зачисления в квоту для трудоустройства одного из родителей, имеющего на иждивении ребенка в возрасте до 6 лет

Министерство социальной политики Украины рассмотрело запрос относительно практического применения норм законодательства и сообщает .

Согласно части третьей статьи 14 Закона Украины "О занятости населения" работодателями самостоятельно рассчитывается квота для обеспечения дополнительных гарантий в содействии трудоустройству граждан.

Для возможности обеспечения выполнения работодателем требований относительно соблюдения определенной Законом квоты по трудоустройству категорий граждан, имеющих дополнительные гарантии, за счет трудоустройства одного из родителей, имеющего на иждивении детей в возрасте до шести лет, достаточным условием может быть письменное подтверждение работодателя об услов ... Читати далі »
Категория: Бухгатерський облік | Просмотров: 1416 | Добавил: angela_cv | Дата: 17.11.2013 | Комментарии (0)

В связи с изменением наименования АЦСК ИСД Миндоходов сформированы новые технологические сертификаты центра и серверов центра. Скачать актуальные технологические сертификаты АЦСК ИСД Миндоходив можно в разделе «Сертифікати АЦСК» официального информационного ресурса acskidd.gov.ua

Скачать все технологические сертификаты одним архивом - скачать

Скачанные сертификаты необходимо распаковать и скопировать в папку C:\My Certificates and CRLs\ или С:\DPS_Certificates\ (у кого какая создана).

Для забезпечення більш комфортних умов отримання послуг електронного цифрового підпису (далі – ЕЦП) від АЦСК ІДД Міндоходів фізичними та юридичними особами, економії робочого часу та забезпечення безкоштовними послугами ЕЦП більшої кількості суб’єктів господарювання АЦСК ІДД Міндоходів розпочинає формування посилених сертифікатів ключів з подовженим строком дії.

Вже з 01 листопада 2013 року для всіх клієнтів АЦСК ІДД Міндоходів посилені сертифікати ключів будуть формуватися строком дії до двох років. ... Читати далі »

Категория: Бухгатерський облік | Просмотров: 2565 | Добавил: Елена777 | Дата: 05.11.2013 | Комментарии (0)

МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 23.09.2013 р. № 31-08420-07/28-311/301

Щодо вартісного критерію необоротних активів

(Витяг)

<...>

Згідно з розділом II Положення з бухгалтерського обліку необоротних активів бюджетних установ, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 26 червня 2013 року № 611 (далі - Положення), встановлено вартісний критерій для малоцінних необоротних матеріальних активів, зокрема визначено, що установи зараховують до малоцінних необоротних матеріальних активів предмети вартістю (без податку на додану вартість), що не перевищує 2500 гривень, та строк використання яких перевищує один рік, та сценічно-постановочні засоби вартістю, що не перевищує 5000 гривень за одиницю (декорації, меблі і реквізити, бутафорії, театральні та національні костюми, головні убори, білизна, взуття, перуки тощо). ... Читати далі »

Категория: Бухгатерський облік | Просмотров: 3477 | Добавил: EVGENIY | Дата: 23.10.2013 | Комментарии (0)

"Бюджетна бухгалтерія” відповідає на запитання:

-        ДОГОВІР НА ПЕРЕДАЧУ СУБВЕНЦІЇ

-        ЧИ ОБОВ’ЯЗКОВО РОЗДРУКОВУВАТИ ОБЛІКОВІ РЕГІСТРИ, СТВОРЕНІ В ЕЛЕКТРОННОМУ ВИГЛЯДІ 

Шановні бухгалтери бюджетних установ!

До редакції газети "Бюджетна бухгалтерія” надходить багато актуальних запитань та ми завжди оперативно надаємо відповіді на сторінках нашого видання або особисто.

Сьогодні ми ділимося консультаціями на сайті Ukrbudget.ru

Нагадуємо, що координати та реквізити нашої газети на змінилися, передплату можна здійснити:

-        на сайті http://id.factor.ua/budgetnaya-buhgalteriya/

-        у редакції за телефоном (057) 717-52-72;

-        у будь-якому відділенні "Укрпошти” за індексами: 95995 — українською мовою, 95994 — російською мовою;

-        з кур'єрською доставкою за тел. (057) 758-52-36.

З повагою, колектив редакції газети "Бюджетна бухгалтерія”  

ДОГОВІР НА ПЕРЕДАЧУ СУБВЕНЦІЇ 

Наталія КАПЛУНОВСЬКА, заступник директора Департаменту фінансів Харківської обласної державної адміністрації 

Субвенцію з міського до районного бюджету планується надавати за рахунок коштів вільного залишку. При цьому вільний залишок ми можемо визначити тільки в поточному році, а договори на субвенцію повинні бути підписані в попередньому році. Районна рада пропонує підписати договори про передачу коштів без зазначення мети та суми, а саме "Договір між районною радою та сільською радою про передачу та прийняття коштів між місцевими бюджетами на здійснення видатків, що враховуються (не враховуються) при визначенні обсягу міжбюджетних трансфертів на 2014 рік".

Чи буде правомірним підписання такого договору? Як бути у цій ситуації, адже субвенція як міжбюджетний трансферт повинна виділятись на виконання певної програми і до неї повинні бути розрахунки? ... Читати далі »

Категория: Бухгатерський облік | Просмотров: 11044 | Добавил: EVGENIY | Дата: 21.10.2013 | Комментарии (1)

ПРАВЛІННЯ ФОНДУ СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ З ТИМЧАСОВОЇ ВТРАТИ ПРАЦЕЗДАТНОСТІ

Роз’яснення

Щодо правомірності видачі дитячих новорічних подарунків особам, які перебувають у відпустці без збереження заробітної плати по догляду за дитиною від трьох до шести років

 

Відповідно до частини першої статті 50 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням" від 18.01.2001 № 2240 (далі - Закон № 2240) матеріальне забезпечення та соціальні послуги за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, застрахованим особам, зазначеним у частині першій статті 6 цього Закону, призначаються та надаються за основним місцем роботи (крім видів матеріального забезпечення, передбачених пунктами 1, 2 статті 34 цього Закону, яке надається за основним місцем роботи та за сумісництвом у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України). ... Читати далі »

Категория: Бухгатерський облік | Просмотров: 2728 | Добавил: angela_cv | Дата: 18.10.2013 | Комментарии (5)

МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ

НАКАЗ

 

09.10.2013                                        Київ                                        № 866

 

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 

 «11» жовтня 2013 року за № 1741/24273

 

Про затвердження Змін

до деяких нормативно-правових актів

Міністерства фінансів України

 

Відповідно до Бюджетного кодексу України, Законів України від 24 травня 2012 року № 4839-VI «Про внесення змін до деяких законів України щодо взяття на облік юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців», від 16 травня 2013 року № 242-VII «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України у зв’язку із створенням органів доходів і зборів», від 04 липня 2013 року № 391-VII «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік», Положення про Міністерство фінансів України, затвердженого Указом Президента України від 08 квітня 2011 року № 446, а також з метою удосконалення казначейського обслуговування бюджетних коштів та складання звітності розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів ... Читати далі »

Категория: Бухгатерський облік | Просмотров: 4374 | Добавил: EVGENIY | Дата: 15.10.2013 | Комментарии (12)

« 1 2 3 4 5 »
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту