|
СЛУЖБОВІ ВІДРЯДЖЕННЯ
| |
OljaZuganova | Дата: Вівторок, 13.08.2013, 14:47 | Повідомлення # 301 |
Група: Видалені
| Подскажите, пожалуйста, если работник был отправлен по приказу в Керчь и отметка в командировке стоит, но проживал он в Судаке, стоит ли ему оплачивать проживание? Квитанция формы ПО-Д2 есть ли основанием для оплаты проживание? Спасибо. Добавлено (13.08.2013, 13:47) --------------------------------------------- Подскажите, пожалуйста, оплачивается ли комната отдыха на вокзале ( там ведь не указывается кто жил? когда?) Спасибо.
|
|
| |
katino | Дата: Четвер, 15.08.2013, 18:08 | Повідомлення # 302 |
| да квитанция к приходному ордеру является первичным документом согласно которого производится оплата, но его откомандировали в Керчь, что он делал в Судаке ???? ревизоры очень внимательно это смотрят и мы такие квитанции не оплачиваем
|
|
| |
student | Дата: Четвер, 15.08.2013, 20:57 | Повідомлення # 303 |
| Я считаю, что не надо оплачивать квитанцию за проживание, возмещение должно производиться только в соответствии с приказом на командировку(Керчь). А что он делал в Судаке и вправду интересно.А комнаты отдыха мы вообще не оплачиваем.
|
|
| |
vesna | Дата: Вівторок, 20.08.2013, 14:32 | Повідомлення # 304 |
| як правильно видавати кошти під звіт якщо немає готівки в касі ? У нас після командировки в ж/о №8 проводка Дт 802- Кт 362 і потім в ж/о №2 Дт 362-Кт 321, це мабуть помилка?
|
|
| |
mulberry | Дата: Вівторок, 20.08.2013, 15:13 | Повідомлення # 305 |
| vesna, якщо готівку видаєте на пластикові картки, то саме так. Добавлено (20.08.2013, 14:13) --------------------------------------------- власне, це вже буде безготівковий розрахунок
|
|
| |
Вилка1 | Дата: Четвер, 29.08.2013, 11:54 | Повідомлення # 306 |
| Подскажите,пожалуйста,возник спор с руководителем:в приказе внутреннем( и министерском на нас) стоит дата окончания командировки - суббота.Я понимаю так,что предполагалось,что часть сотрудников может вернуться поездом в субботу, но руководитель вернулась в субботу служебной машиной, хотя график работы принимающего предприятия не предполагает рабочий день в субботу.Ехать 5 часов.Я не оплатила суточные за субботу ни водителю,ни руководителю, посчитав, что вернуться можно было в пятницу. Теперь требуют с ножом к горлу точную ссылку на пункт в инструкции.Ничего точно нарыть не могу. Кто-то может подсказать правильно ли я сделала? Тахометра на машине нет(как для заграницы,где обязательно заносится данные сколько машина стояла и сколько ехала, чтобы водитель не работал более 8 часов из 16). Как объяснить руководству и права ли я вообще?
|
|
| |
orif | Дата: Четвер, 29.08.2013, 12:03 | Повідомлення # 307 |
| Вилка1, суточные выплачиваются согласно приказа, если в приказе последний день суббота, то вы его должны были оплатить
|
|
| |
Вилка1 | Дата: Четвер, 29.08.2013, 12:11 | Повідомлення # 308 |
| У меня в приказах и 32 дня командировки пишут.Я же их не оплачиваю.В общем кто как посмотрит? И КРУшники по любому вжарят.Как я понимаю.
Повідомлення відредагував Вилка1 - Четвер, 29.08.2013, 12:11 |
|
| |
eMelya | Дата: Четвер, 29.08.2013, 12:32 | Повідомлення # 309 |
| МІНІСТЕРСТВО ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ ЛИСТ від 19.06.2008 р. N 154/13/116-08 У Департаменті з питань державного регулювання заробітної плати та умов праці розглянуто Ваше звернення та повідомляється. Відповідно до Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 13.03.98 р. N 59 та зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 31.03.98 р. за N 218/2658 (із змінами), якщо працівник відбуває у відрядження у вихідний день, то йому після повернення з відрядження в установленому порядку надається інший день відпочинку. Тобто це є обов'язком роботодавця. Якщо наказом про відрядження передбачено повернення працівника з відрядження у вихідний день, то працівникові може надаватися інший день відпочинку відповідно до законодавства у сфері регулювання трудових відносин. Питання щодо надання іншого дня відпочинку для працівника, який прибуває із відрядження у вихідний день, повинне бути врегульоване правилами внутрішнього трудового розпорядку. Що стосується працівників, які направляються у відрядження спеціально для роботи у вихідні або святкові й неробочі дні, то такими працівниками слід вважати тих, які відряджаються з обов'язком працювати у ці дні, що має бути прямо обумовлено в наказі про відрядження. Компенсація за роботу у ці дні провадиться відповідно до ст. ст. 72, 73, 107 Кодексу законів про працю України. Таким чином, дні відбуття або повернення із відрядження, які збігаються з вихідними, святковими або неробочими днями, не вважаються такими, у які працівник спеціально відряджений для роботи, отже, й компенсації за роботу в ці дні не виплачується. Директор Департаменту І. О. Товстенко
|
|
| |
eMelya | Дата: Четвер, 29.08.2013, 12:41 | Повідомлення # 310 |
| "За кожний день (включаючи день вибуття та день прибуття) перебування працівника у відрядженні в межах України, враховуючи вихідні, святкові й неробочі дні та час перебування в дорозі (разом з вимушеними зупинками), йому виплачуються добові в межах сум, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 02.02.2011 N 98"
"За час затримки в місцеперебуванні у відрядженні без поважних причин працівникові не виплачується заробітна плата, не відшкодовуються добові витрати, витрати на найм житлового приміщення та інші витрати"
Інструкція про службові відрядження в межах України та за кордон
|
|
| |
mulberry | Дата: Четвер, 29.08.2013, 12:52 | Повідомлення # 311 |
| Вилка1, моя думка, що ваша керівник та водій мають рацію: оскільки у двох(!) наказах останнім днем відрядження була субота, то добові ви маєте виплатити і за суботу. Інша справа, що середньоденну зарплату за суботу не платите, бо ні у вас, ні у приймаючої сторони субота не є робочим днем. Це видно також із коментованих листів eMelya.
|
|
| |
Вилка1 | Дата: Четвер, 29.08.2013, 12:54 | Повідомлення # 312 |
| Так я и сказала-что было делать в крыму в субботу,если на предприятии нерабочий день?В пятницу рабочий день закончился(у принимающей стороны) в 15-12.И скажите почему нельзя было доехать обратно,согласно маршрутному листу не было вынужденных остановок и поломок?И что мне сказать казне и КРУшникам?Значит задержались без уважительных причин.А министерский приказ охватывал все варианты возвращения из командировки-поездом,автобусом и служебной машиной. Я не виновата, что они тупо содрали даты,хотя,конечно,могло в дороге случиться всякое вот и тоже прихватили выходной.Вот я и перестраховалась.
Повідомлення відредагував Вилка1 - Четвер, 29.08.2013, 12:56 |
|
| |
mulberry | Дата: Четвер, 29.08.2013, 13:07 | Повідомлення # 313 |
| Вилка1, я вас розумію, як бухгалтер, але якщо навіть справа дійде до суду, то працівники матимуть рацію. Щоб надалі не було подібних казусів, вам необхідно у своєму внутрішньому наказі обумовлювати ті обмеження щодо відрядженого, які вважаєте за потрібне. Аргумент в користь працівників (витяг із Інструкції про службові відрядження...): 1. Направлення працівника підприємства у відрядження здійснюється керівником цього підприємства або його заступником і оформляється наказом (розпорядженням) із зазначенням: пункту призначення, найменування підприємства, куди відряджений працівник строку й мети відрядження. Строк відрядження визначається керівником або його заступником але не може перевищувати 30 календарних днів, за винятком випадків, передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 02.02.2011 N 98 ( 98-2011-п ). { Абзац другий пункту 1 розділу II із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства фінансів N 807 ( z1245-12 ) від 07.07.2012 }
Аргумент для майбутнього у Вашу користь з тої ж Інструкції...):
6. Керівник підприємства може встановлювати додаткові обмеження щодо сум та цілей використання коштів, наданих на відрядження: витрат на найм житлового приміщення, на побутові послуги, транспортні та інші витрати. Указані в цьому абзаці обмеження запроваджуються наказом (розпорядженням) керівника підприємства.Добавлено (29.08.2013, 12:06) --------------------------------------------- Вилка1, я щось не зрозуміла, у них що, в маршрутному листі була вказана п"ятниця, а не субота? Уточніть. Добавлено (29.08.2013, 12:07) --------------------------------------------- Якщо саме так, то вже на місці якось ті дати узгодьте, щоб все грало. Або МАРШРУТНИЙ ЛИСТ ПЕРЕПИШІТЬ, АБО НАКАЗ .
Повідомлення відредагував mulberry - Четвер, 29.08.2013, 13:03 |
|
| |
Вилка1 | Дата: Четвер, 29.08.2013, 13:17 | Повідомлення # 314 |
| В маршрутном листе вообще нет даты он проложен программой логистики из инета. Путевой лист датируется датой выдачи.А выдан он во вторник.Потому я не вижу оснований поверить, что вернулись в субботу. И водитель не участвовал,как я понимаю в инспекции, а тупо дрых в отеле.У меня нет проезда его по городу. То почему он ,собственно,не мог поехать обратно в 16-00? И смело вернуться домой до 24-00? В общем, может я и свинья, но не оплатила. До суда никто,конечно,за 30 грн. не пойдет. Мне проще уволиться на фиг.
|
|
| |
dov902 | Дата: Четвер, 29.08.2013, 13:20 | Повідомлення # 315 |
| Цитата (Вилка1) Я не оплатила суточные за субботу ни водителю,ни руководителю, посчитав, что вернуться можно было в пятницу А, как такое можно подсчитать? Есть какой нибудь алгоритм? И, что мешает выплатить суточные согласно приказа?....
|
|
| |
Вилка1 | Дата: Четвер, 29.08.2013, 13:33 | Повідомлення # 316 |
| Ок,алгоритм есть, но у каждого свой.Но я думаю я получила все исчерпывающие ответы.Всем спасибо. И лишний раз убедилась:закон, что дышло. Я посчитала так. И как бы я не посчитала возможно было бы приколупаться. Потому чтобы тебя не клевали проверяющие и выщестоящие нужно ничего не делать. Я приняла решение. Я за него отвечу в случае чего.
Повідомлення відредагував Вилка1 - Четвер, 29.08.2013, 13:35 |
|
| |
eMelya | Дата: Четвер, 29.08.2013, 13:54 | Повідомлення # 317 |
| Если в приказе не оговорено об выходном как о рабочем дне, то не оплачивается, а предоставляется отгул.
|
|
| |
ульяна1985 | Дата: Четвер, 12.09.2013, 11:12 | Повідомлення # 318 |
| Підкажіть будь ласка! Чи можна відшкодовувати проїзд але не платити добові. Директор вимагає саме так
|
|
| |
katino | Дата: Четвер, 12.09.2013, 12:02 | Повідомлення # 319 |
| ульяна1985, согласно приказа на командировку вы обязаны начислить суточные, а из каких соображений директор не хочет платить суточные???
|
|
| |
student | Дата: Четвер, 12.09.2013, 12:25 | Повідомлення # 320 |
| Относительно вопроса от "Вилка1". Я считаю, что суточные в любом случае выплачиваются в соответствии с приказом за выходные тоже, но у меня возник вопрос, было ли оговорено в приказе, что направляются сотрудники(директор,водитель...) на служебном автомобиле в командировку, если да, то оплатить суточные надо, если нет, то идет нарушение использования служебного авто. А насчет того что добраться можно за 5 часов, в принципе они могли выехать вечером(ехать дольше), а приехать после 12.00 ночи-это уже вторая сутка. Плюс в приказе не оговорено когда заканчивается робочее время принимающей стороны. И вообще за такое несет ответственность руководитель, а мы только исполняем свои обязанности в соответствии с приказом. Добавлено (12.09.2013, 11:25) --------------------------------------------- Ульяна, згідно інструкції ви зобов'язані виплатити добові (проїзд відшкодовується згідно оргигіналів документів, а добові згідно наказу,є наказ - виплачуйте добові.) 4. За кожний день (включаючи день вибуття та день прибуття) перебування працівника у відрядженні в межах України, враховуючи вихідні, святкові й неробочі дні та час перебування в дорозі (разом з вимушеними зупинками), йому виплачуються добові в межах сум, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 02.02.2011 N 98 ( 98-2011-п ). 16. Окремим видом витрат, що не потребують спеціального документального підтвердження, є добові витрати (витрати на харчування та фінансування інших власних потреб фізичної особи, понесені у зв'язку з таким відрядженням). За відсутності наказу добові витрати не виплачуються.
|
|
| |
Веда | Дата: Четвер, 19.09.2013, 10:21 | Повідомлення # 321 |
| Подскажите, пожалуйста, если в письме-приглашении питание за счет принимающей стороны, но не указано сколько разовое питание, в каком размере оплачивать суточные?
Повідомлення відредагував Веда - Четвер, 19.09.2013, 15:43 |
|
| |
Valle | Дата: Неділя, 22.09.2013, 11:33 | Повідомлення # 322 |
| ульяна1985, суточные нельзя не выплачивать, это будет нарушение
Веда, вы прозвонили по номерам указанным в приглашении чтоб это уточнить (сколько разовое)? Ну а вобще если не оговорено сколько раз то понимаю как одноразовое.
Подскажите и мне пожалуйста, проживание оплата. привез чек сотрудник 288 грн. в т.ч. НДС. то есть получется что фактически проживание 240 грн. 48 грн НДС. но как правильно оплатить. у нас спор. я настаиваю по инструкции №98 что не более 250 грн. но наачльство хочет оплатить все
|
|
| |
verbal | Дата: Понеділок, 23.09.2013, 12:45 | Повідомлення # 323 |
| Согласно инструкции 250, грн. - это без НДС, а если с НДС - то 300,00 грн.
|
|
| |
masya | Дата: Понеділок, 23.09.2013, 15:16 | Повідомлення # 324 |
| verbal, Я что-то не найду где в инструкции написано, что возмещается 250 без НДС ? У нас такая же проблема, командировка в Киев.
|
|
| |
Специалист | Дата: Понеділок, 23.09.2013, 17:40 | Повідомлення # 325 |
| ищите ответ в постановлении № 98 - под таблицей
|
|
| |
dov902 | Дата: Вівторок, 24.09.2013, 10:05 | Повідомлення # 326 |
| Цитата (masya) Я что-то не найду где в инструкции написано, что возмещается 250 без НДС ? В примітках до Додатку 1 Постанови від 02.02.2011 року № 98 зазначено: 1. Граничні суми витрат на найм житлового приміщення за добу встановлені з урахуванням включених до рахунків на оплату вартості проживання витрат на користування телефоном (крім витрат на службові телефонні розмови), холодильником, телевізором та інших витрат (крім витрат на побутові послуги, які відшкодовуються у розмірі, встановленому пунктом 7 постанови, та витрат на оплату податку на додану вартість).
|
|
| |
masya | Дата: Вівторок, 24.09.2013, 12:50 | Повідомлення # 327 |
| Специалист, dov902, благодарю, я что-то не дочиталась
|
|
| |
Вилка1 | Дата: Середа, 09.10.2013, 11:56 | Повідомлення # 328 |
| Подскажите,пожалуйста,опять сотрудница жжот! Командировка из Запорожья в Киев- приказ и все как надо,но билет привезла отбытие из Днепропетровска в Киев.Билет почти в 2 раза дороже.И я вообще не пойму- что мне делать? Она в следующий раз решит поехать из Берлина я что тоже платить буду?Ведь в итоге из Запорожья она таки не выехала?
|
|
| |
katino | Дата: Середа, 09.10.2013, 12:33 | Повідомлення # 329 |
| Вилка1, ну мы если нет прямого поезда оплачиваем билеты с пересадкой, но у вас непонятно как она оказалась в Днепре, по инструкции оплачивается проезд от места работы до места командировки.
|
|
| |
АВОННА | Дата: Неділя, 20.10.2013, 15:35 | Повідомлення # 330 |
| Добрый день, подскажите пожалуйста, наш зам. начальника ездил в командировку и т.к. в ж/д кассе не было билетов на плацкарт, он взял люкс. Мы утвердили отчет, и все необходимые документы сдали в казну, а нам выписали попередження, в связи с тем что нет письменного разрешения руководителя на проезд в мягком вагоне и якобы утвержденный отчет не является подтверждение разрешения? мы не правы? спасибо заранее)))
|
|
| |
|
| |