П`ятниця, 19.04.2024, 01:21
Сайт 
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Оплата праці [80]
Роз'ясненя, листи щодо оплати праці!
Бухгатерський облік [50]
Роз'яснення з бухгалтерського обліку, листи, Накази і т.д.
Відрядження [4]
Казначейське обслуговування [36]
Застосування КЕКВ [7]
Застосування КЕКВ
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

     Визначено перелік та норми накопичення ліків у системі екстреної медичної допомоги. Відповідне розпорядження Кабінету Міністрів прийнято 31 березня 2015 р. № 300-р «Про затвердження переліку і норм накопичення в системі екстреної медичної допомоги лікарських засобів та медичних виробів першої необхідності для організації медико-санітарного забезпечення цивільного населення під час особливого періоду».
     Зазначене накопичення здійснюється за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання медикаментів та виробів медичного призначення для забезпечення швидкої медичної допомоги. Документом визначено назви лікарського засобу або медичного виробу та його міжнародна непатентована назва, а також кількісні показники по кожному найменуванню.
      Це рішення забезпечить виконання вимог законодавства щодо надання ек ... Читати далі »
Просмотров: 1136 | Добавил: EVGENIY | Дата: 08.04.2015 | Комментарии (0)

ФОНД СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ З ТИМЧАСОВОЇ ВТРАТИ ПРАЦЕЗДАТНОСТІ

ЛИСТ

від 22.01.2015 р. N 5.2-32-133
<...>
    У зв'язку із набранням чинності з 01.01.2015 р. Закону України від 28.12.2014 р. N 77-VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов'язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці", згідно з яким Закон України від 18.01.2001 р. N 2240-III "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням" (далі - Закон N 2240) втратив чинність, тому по страхових випадках, що настали до 01.01.2015 р., слід керуватися нормами Закону N 2240, а по страхових випадках, які настали після 01.01.2015 р., - нормами Закону України від 23.09.99 р. N 1105-XIV "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування", із змінами та доповненнями (далі - Закон N 1105).
    Згідно з абзацом першим частини другої ст. 35 Закону N 2240 та абзацом першим частини другої ст. 22 Закону N 1105 допомога по тимчасовій непрацездатності внаслідок захворювання або травми, не пов'язаної з нещасним випадком на виробництві та професійним захворюванням, виплачується Фондом застрахованим особам починаючи з шостого дня непрацездатності за весь період до відновлення працездатності або до встановлення медико-соціальною експертною комісією інвалідності (встановлення іншої групи, підтвердження раніше встановленої групи інвалідності), незалежно від звільнення застрахованої особи в період втрати працездатності у порядку та розмірах, встановлених законодавством. ... Читати далі »
Категория: Оплата праці | Просмотров: 2554 | Добавил: EVGENIY | Дата: 07.04.2015 | Комментарии (0)

Завантажте нові технологічні сертифікати АЦСК ДФС!

01.04.15 У зв’язку зі зміною найменування АЦСК ІДД ДФС сформовано нові технологічні сертифікати центру та серверів центру, які необхідно додати до файлового сховища програмного забезпечення, що використовується для накладення електронного цифрового підпису на електронні документи. Завантажити нові технологічні сертифікати можна за цим посиланням. Завантажити повний перелік актуальних технологічних сертифікатів АЦСК ІДД ДФС можна у розділі «Сертифікати АЦСК» офіційного інформаційного ресурсу. За матеріалами ДФСУ


http://sfs.gov.ua/media-tsentr/novini/191145.html
 
Просмотров: 1028 | Добавил: Елена777 | Дата: 01.04.2015 | Комментарии (1)

У Верховній Раді України зареєстрований проект Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» (№2489 від 30.03.2015), що розроблявся Нацдержслужбою із залученням експертів Асоціації міст України.

Мета законопроекту: встановлення нових правових та організаційних засад служби в органах місцевого самоврядування як професійної та політично неупередженої діяльності на благо держави і громади, а також гарантування реалізації громадянами України права рівного доступу до служби в органах місцевого самоврядування.

Проект передбачає створення правових передумов для:

  • підвищення престижності служби в органах місцевого самоврядування;
  • врегулювання статусу службовця органу місцевого самоврядування;
  • рівного доступу до служби в органах місцевого самоврядування виключно на основі заслуг;
  • прозорого прийняття на службу до органів місцевого самоврядування;
  • стимулювання кар’єрного зростання;
  • деполітизації;
  • нової моделі оплати праці, що мінімізує суб`єктивізм керівника;
  • впровадження ефективного механізму запобігання корупції;
  • підвищення рівня соціального та матеріального захисту службовців. ... Читати далі »
Просмотров: 2317 | Добавил: EVGENIY | Дата: 01.04.2015 | Комментарии (0)

Відповідно до вимог частини третьої статті 119 Кодексу законів про працю України Кабінет Міністрів України постановою від 4 березня 2015 року №105 затвердив Порядок виплати компенсації підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період.

Компенсація здійснюється за 2015 рік за рахунок коштів, передбачених у Державному бюджеті України.

Бюджетні кошти спрямовуються підприємствам, установам,  організаціям на компенсац ... Читати далі »

Просмотров: 2188 | Добавил: EVGENIY | Дата: 31.03.2015 | Комментарии (9)

Його було винесено на розгляд Урядового комітету з питань економічного розвитку та євроінтеграції, у ході якого зазначалося, що у зв’язку із зменшенням соціальних видатків у цьогорічному Держбюджеті потрібно економити.

В чому полягають зміни до нормативно-правової бази?

Якщо наразі, відповідно до чинного законодавства, право на індексацію  зарплати через інфляцію мають всі працюючи громадяни, то, починаючи з 1 січня 2015 року, індексація буде здійснюватись лише у випадку, якщо дохід працівника не перевищує три розміри прожиткового мінімуму (на сьогодні прожитковий мінімум – 1218 грн.). При цьому грошовий дохід громадянина разом із сумами індексації не повинен перевищувати трьох розмірів відповідного прожиткового мінімуму.

Окрім цього, постановою пропонується суму індексації, що склалася станом на грудень 2014 року, зафіксувати та виплачувати її у такому ж розмірі до моменту підвищення грошового доходу. Індексацію грошових доходів населення пропонується проводити у межах фінансових ресурсів бюджетів усіх рівнів, бюджету Пенсійного фонду України та бюджетів інших фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування на відповідний рік. Тож у результаті — обмежили проведення індексації бюджетникам лише фінансовими можливостями відповідних бюджетів. ... Читати далі »

Просмотров: 5349 | Добавил: EVGENIY | Дата: 30.03.2015 | Комментарии (25)

Категория: Бухгатерський облік | Просмотров: 5014 | Добавил: EVGENIY | Дата: 26.03.2015 | Комментарии (6)

На даний час в регіонах проводиться робота щодо об’єднання територіальних громад. Які нормативні документи регулюють це питання і які повноваження матимуть об’єднані громади в частині формування своїх бюджетів? 
 
Кабінетом Міністрів України схвалено Концепцію реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні (розпорядження Кабінету Міністрів України від 1 квітня 2014 р. № 333-р.). Реалізація даної Концепції передбачає створення законодавчої бази діяльності органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади на новій територіальній основі з визначенням повноважень та їх ресурсного забезпечення.
Також затверджено План заходів реалізації Концепції (розпорядження Кабінету Міністрів України від 18 червня 2014 р. № 591-р), яким передбачено конкретні терміни підготовки змін до діючих законодавчих актів та прийняття нових, зокрема Закону України «Про добровільне об'єднання територіальних громад».
Даний закон прийнято 05.02.2015 р. № 157. Закон містить принципи добровільного об’єднання територіальних громад, визначає суб’єктів та основні умови добровільного об’єднання, описує порядок об’єднання територіальних громад сіл, селищ, міст та надання їм державної підтримки.
Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства розроблено Методику формування спроможних територіальних громад, яка на сьогодні направлена на погодження місцевим державним адміністраціям. Дана Методика визначає умови формування спроможних територіальних громад, порядок розроблення та схвалення перспективного плану формування територій громад тощо.
Особливості формування бюджетів об’єднаних територіальних громад, що будуть створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад врегульовано частиною 4 ст. 67 Бюджетного кодексу України (далі – Кодекс). Зокрема передбачено, що такі бюджети матимуть прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом. Їх доходи формуватимуться відповідно до ст. 64 та 691 Кодексу, а видатки – ст. 89 та 91 Кодексу. Тобто, вони матимуть всі повноваження міст обласного значення.
 
За рахунок якого бюджету здійснюється погашення кредиторської заборгованості, що утворилася на 01.01.2015 р. по установах освіти та культури, які у 2014 році фінансувалися з сільського бюджету, з урахуванням змін до Бюджетного кодексу України і п. 20 Перехідних та прикінцевих положень?
  ... Читати далі »
Просмотров: 1613 | Добавил: EVGENIY | Дата: 25.03.2015 | Комментарии (0)

МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 27.01.2015 р. N 69/13/84-15

Департамент заробітної плати та умов праці розглянув звернення і в межах компетенції повідомляє.

Відповідно до пункту 2 Порядку проведення індексації грошових доходів населення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.07.2003 N 1078 (далі - Порядок), індексації підлягають грошові доходи громадян, одержані в гривнях на території України, які не мають разового характеру, зокрема, оплата праці, яка включає оплату праці за виконану роботу згідно з тарифними ставками (окладами) і відрядними розцінками, доплати, надбавки, премії, гарантійні та компенсаційні виплати, передбачені законодавством.

Пунктом 5 Порядку передбачено, що у разі підвищення розмірів мінімальної заробітної плати, а також у разі зростання грошових доходів населення без перегляду їх мінімальних розмірів місяць, в якому відбулося підвищення, вважається базовим при обчисленні індексу споживчих цін для індексації грошових доходів населення. Індексація грошових доходів, отриманих громадянами за цей місяць, не провадиться. З наступного місяця здійснюється обчислення наростаючим підсумком індексу споживчих цін для проведення подальшої індексації. ... Читати далі »

Категория: Оплата праці | Просмотров: 3722 | Добавил: EVGENIY | Дата: 25.03.2015 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 ... 47 48 »
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту