П`ятниця, 26.04.2024, 01:23
Сайт 
Головна | СЛУЖБОВІ ВІДРЯДЖЕННЯ - Сторінка 16 - Форум | Реєстрація | Вхід
[ Оновлені теми · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 16 з 16
  • «
  • 1
  • 2
  • 14
  • 15
  • 16
Модератор форуму: Natty  
Форум » Бухгалтерський облік » Відрядження » СЛУЖБОВІ ВІДРЯДЖЕННЯ (новини та поточні питання)
СЛУЖБОВІ ВІДРЯДЖЕННЯ
yaolegДата: Середа, 04.02.2015, 14:29 | Повідомлення # 451
Група: Видалені





IraStruts, Якщо по кошторису не буде передбачено видатки на відрядження, то тоді лише за власний кошт. При цьому роботодавець не повинен вимагати від Вас безкоштовно їхати в інший населений пункт. smile
 
кечамутДата: Четвер, 05.02.2015, 11:41 | Повідомлення # 452
Група: Видалені





Допоможіть розібратись. Постійний кошторис відсутній, а в тимчасовому відсутні кошти на відрядження. Працівник, який їдить у відрядження приймається розпорядження відрядити у Хмільник і дата.(не прописано, що бухгалтерії виплатити кошти) Я допівідаю,що кошти відсутні. Мені у відповідь, а можливо щось станеться з людиною треба, щоб була підстава. Можна вести журнал реестрації авансових звітів хто приніс тому оплатили. У табелі кадровик не ставить відрядження бо немає коштів. Якщо працівник у відряджені йому заробітна плата нарах. по серед. з/п. Як вийти з такої ситуації. Працівник у відряджені був 20.01.15р здавав звіт кошти відсутні в казначействі не зарееструєш тому у лютому авансовий звіт(за січень) ставимо місяць і дату в лютому це буде порушення?
 
yaolegДата: Четвер, 05.02.2015, 19:48 | Повідомлення # 453
Група: Видалені





кечамут, Керівник немає права підписувати таке розпорядження! Та й, як його можна видати якщо бухгалтер це розпорядження ВІЗУЄ!? Якщо бухгалтер знає, що немає коштів на відрядження - отже ОФІЦІЙНО працівник не може бути у відрядженні!!!  wink
 
Радистка_КэтДата: Четвер, 05.02.2015, 23:29 | Повідомлення # 454
Група: Видалені





Так-то оно так, но такие ситуации реальны, и необходимость командировки настолько важна иногда для деятельности организации, что этот момент с деньгами отходит на второй план. Бывает, что ехать очень нужно, и не отвертишься, особенно в некоторых органах.

Выход, хоть и слабенький и корявый, такой: однозначно из приказа пункт про оплату убрать. Авансовые не датировать.

После получения ассигнований зарегистрировать текущей датой авансовый (как возмещение потраченных собственных средств сотрудника). 

Нарушение будет в таком случае не бюджетного законодательства, а законодательства про командировки (в части не обеспечения сотрудника средствами). Которое мы и так сплошь и рядом нарушаем, не выплачивая аванс...

Кстати, когда проверка находит такое нарушение, они заставляют выплачивать сотрудникам невыплаченные командировочные.
 
yaolegДата: П`ятниця, 06.02.2015, 00:02 | Повідомлення # 455
Група: Видалені





Радистка_Кэт, я з Вами згоден, працівники не повинні їздити у відрядження за власний кошт. Але якщо є наказ/розпорядження про відрядження і бухгалтер його завізував, тоді постає питання чому БУХГАЛТЕР невідшкодував витрати на відрядження працівникові. Якщо він візуючи наказ про відрядження знав, що кошти непередбачені по КЕКВ 2250? І хто тоді крайній? wink
 
Радистка_КэтДата: П`ятниця, 06.02.2015, 13:27 | Повідомлення # 456
Група: Видалені





Ну да, я ж и написала - важно, чтоб бухгалтер в этом приказе вообще не фигурировал
 
orifДата: П`ятниця, 06.02.2015, 23:18 | Повідомлення # 457
Група: Видалені





Цитата IraStruts ()
Лікаря відправляють у відрядження по наказу у Луганськ
просто жутко интересно, а как он в Луганск попадет?
 
кечамутДата: П`ятниця, 06.02.2015, 23:47 | Повідомлення # 458
Група: Видалені





Цитата Радистка_Кэт ()
Выход, хоть и слабенький и корявый, такой: однозначно из приказа пункт про оплату убрать. Авансовые не датировать.
У нас розпорядження бухгалтер не візує і про кошти не прописано ні слова. Тільки дата і місце куди їздить у відрядження. Авансовий звіт число не ставимо. Потім дату в авансовому ставимо коли є гроші. Що робити якщо держава на рік по КЕКВ 2250 300 грн дає. А на курси відправляє на два тижні, що робити? Дякую за допомогу ми так і робимо. Що робити можливо вести журнал по авансових звітах хто коли приніс і відмічати.

Добавлено (06.02.2015, 22:43)
---------------------------------------------

Цитата yaoleg ()
Радистка_Кэт, я з Вами згоден, працівники не повинні їздити у відрядження за власний кошт. Але якщо є наказ/розпорядження про відрядження і бухгалтер його завізував, тоді постає питання чому БУХГАЛТЕР невідшкодував витрати на відрядження працівникові. Якщо він візуючи наказ про відрядження знав, що кошти непередбачені по КЕКВ 2250? І хто тоді крайній?
Бухгалтер не візує. Як на Вашу думку можливо така ситуація безболісна: 1.Відправляють у відрядження і приймають розпорядження. 2.Бухгалтер розпорядження не візує, кадровик подає в табелі усіх хто був у відрядженні. 3. Бухгалтер середню за день відрядження нараховує. 4. У разі здачі авансового звіту ( biggrin якщо є кошти звичайно) відображаємо в журналі реєстрації авансових звітів. Можлива така ситуація?

Добавлено (06.02.2015, 22:47)
---------------------------------------------

Цитата orif ()
просто жутко интересно, а как он в Луганск попадет?
Платить свої кошти і в Луганск, а що робити бухгалтер чи керівник з свого карману не витягнуть якщо  в кошторисі по КЕКВ 2250 00000,000грн? Якщо лікарі там проще вони фінансуються з місцевого бюджету їм легше перекинути кошти. Якщо ви мали на увазі за відрядження, а не те що робиться в країні.
 
yaolegДата: Субота, 07.02.2015, 09:21 | Повідомлення # 459
Група: Видалені





кечамут, я розумію Вашу ситуацію і вона така не тільки у Вас. Але чому бухгалтер нараховує середню з/п за час відрядження при цьому "не бачить" наказу на це відрядження? Один табель не є підставою для нарахування середньої з/п та ДОБОВИХ за час відрядження. А взагалі всі накази, які стосуються будь-яких виплат/розрахунків, які проводить бухгалтерія повинні головним бухгалтером або начальником відділу візуватися, інакше це вже порушення під час створення наказу. smile
 
orifДата: Субота, 07.02.2015, 09:59 | Повідомлення # 460
Група: Видалені





Цитата кечамут ()
Цитата orif ()просто жутко интересно, а как он в Луганск попадет?
Платить свої кошти і в Луганск
я не о том, а о том как физически это будет сделано? к нам все дороги перекрыты ВСУ и проезд запрещен
 
Радистка_КэтДата: Субота, 07.02.2015, 12:15 | Повідомлення # 461
Група: Видалені





Там как повезет. Ездят люди. Могут взятку потребовать.
 
кечамутДата: Субота, 07.02.2015, 15:38 | Повідомлення # 462
Група: Видалені





Цитата yaoleg ()
Але чому бухгалтер нараховує середню з/п за час відрядження при цьому "не бачить" наказу на це відрядження?
Розпорядження приносять підписане керівником і розписуєшся в журналі коли отримав і все. Візи бухгалтера в розпорядж. немає. Не знаю чому не підписує але про відрядження розпорядж. не підписує.

Добавлено (07.02.2015, 14:38)
---------------------------------------------

Цитата orif ()
я не о том, а о том как физически это будет сделано? к нам все дороги перекрыты ВСУ и проезд запрещен
Державу і керівників це не хвилює прийшов лист, що потрібно поїхати спеціалісту все перекрита дорога чи ти без грошей як хочь так і добирайся і оплачуй.
 
yaolegДата: Вівторок, 10.02.2015, 22:07 | Повідомлення # 463
Група: Видалені





кечамут, звісно я розумію, що ми працюємо так як можемо, але бухгалтер розписується за розпорядження і відповідно бере на себе відповідальність за подальші нарахування та оплату праці працівника у відрядженні.  wacko
 
ANNA6724Дата: Вівторок, 17.02.2015, 12:15 | Повідомлення # 464
Група: Видалені





Чи можно оформити відрядження на службовому автомобілю, але заправленому за власні кошті (додати до наказу заяву що працівник заправляє авто сам)?
 
shmakДата: Четвер, 26.02.2015, 11:51 | Повідомлення # 465
Група: Видалені





День добрый! Помогите разобраться с командировками у бюджетников. Работаю в бюджете относительно недавно и если у частника все более-менее понятно - приказ, выплата аванса, командировка, отчет, выплата остатка; то у бюджетников вообще мрак... Вот к примеру у меня запланирована командировка на март (есть ассигнования по 2250), но аванс то я все равно выдать не могу, потому как пока Казначейство заплатит сотрудник уже 3 раза туда и обратно съездит...вот с ходу и нарушение в командировку без аванса...Затем командируемый должен отчитаться в течении 3 банковских дней, а за что отчитываться денег то он так и не получал??? В общем совсем я запуталась, помогите разобраться, может есть какие-то статьи вменяемые по этому вопросу....Заранее огромное спасибо за помощь!
 
Радистка_КэтДата: Четвер, 26.02.2015, 14:43 | Повідомлення # 466
Група: Видалені





Да, нам приходится нарушать законодательство об отпусках.

Выплачиваете им расходы по факту как "перевитрату", на основании авансового отчета и подтверждающих документов. Получается, аванс мы не платим. Чтобы перестраховаться, можно зарегистрировать в казначействе авансовую выплату, все равно нифига не пройдет, потом, по возвращении, корректируете сумму долга сотруднику. Но лично я не заморачиваюсь
 
Центр3594Дата: Четвер, 05.03.2015, 13:56 | Повідомлення # 467
Група: Видалені





Чи вважаються службовими відрядженнями відрядження працівників  в межах одного району області для здійсненн своїх посадових обрв'язків (відрядження тривають 1 день або декілька годин). Як іх правельно оплачувати?
 
EVGENIYДата: Четвер, 05.03.2015, 14:59 | Повідомлення # 468
Група: Видалені





Службовим відрядженням вважається поїздка працівника за
розпорядженням керівника органу державної влади, підприємства,
установи та організації, що повністю або частково утримується
(фінансується) за рахунок бюджетних коштів (далі - підприємство),
на певний строк до іншого населеного пункту для виконання
службового доручення поза місцем його постійної роботи (за
наявності документів, що підтверджують зв'язок службового
відрядження з основною діяльністю підприємства).

Питання виходу працівника на роботу в день вибуття у
відрядження та в день прибуття з відрядження регулюється правилами
внутрішнього трудового розпорядку підприємства.

Оплачиваются суточные+проезд
 
1919Дата: Четвер, 12.03.2015, 16:17 | Повідомлення # 469
Група: Видалені





Подскажите пожайлуста при оплате проезда стоимость билета общую берем со страхавым сбором или только тариф?
 
RADANEGДата: П`ятниця, 20.03.2015, 11:00 | Повідомлення # 470
Група: Видалені





Допоможіть!!! Начальник був у відрядження на автомобілі, коли повертався додому - йому не вистачило бензину і він заправлявся за власний рахунок. Бухгалтеру приніс чек на 200.00 грн. і хоче, щоб я його витрати відшкодувала.Чи можливо це, коли утанова фінансується з місцевого бюджету і є органом місцевого самоврядування? Дякую за допомогу!!!
 
masyaДата: П`ятниця, 20.03.2015, 11:39 | Повідомлення # 471
Група: Видалені





RADANEG, автомобіль на балансі установи?
 
RADANEGДата: П`ятниця, 20.03.2015, 15:05 | Повідомлення # 472
Група: Видалені





Так, це був службовий автомобіль, який стоїть на балансі установи.
 
mamochkaДата: Середа, 25.03.2015, 16:26 | Повідомлення # 473
Група: Видалені





Окрім журналу реєстрації відряджень хтось веде журнал реєстрації наказів про відрядження?
 
Радистка_КэтДата: Середа, 25.03.2015, 16:27 | Повідомлення # 474
Група: Видалені





Можно вести - он по типовой номенклатуре идет отдельно
 
mamochkaДата: Середа, 25.03.2015, 16:31 | Повідомлення # 475
Група: Видалені





а там графи стандартні : №, дата, зміст?
 
Радистка_КэтДата: Середа, 25.03.2015, 16:33 | Повідомлення # 476
Група: Видалені





http://kadrovik01.com.ua/forum/185/28676/
 
mamochkaДата: Середа, 25.03.2015, 16:38 | Повідомлення # 477
Група: Видалені





Радистка_Кэт, дякую
 
Dasha3152Дата: Вівторок, 07.04.2015, 12:39 | Повідомлення # 478
Група: Видалені





Подскажите пожалуйста при расчете среднего заработка для оплаты командировки, беру 2 месяца перед командировкой у меня это февраль и март, в феврале у работника был перерасчет за январь, (+111грн. )  мне этот же перерасчет не учитывать в феврале, он будет относиться к тому месяцу который корректируется, при определени среднедневного заработка для командировки?Спасибо!
 
Центр3594Дата: Понеділок, 27.04.2015, 12:58 | Повідомлення # 479
Група: Видалені





яким документом регулюється виплата відрядних у бюджетній установі у 2015 році. дякую!!
 
Форум » Бухгалтерський облік » Відрядження » СЛУЖБОВІ ВІДРЯДЖЕННЯ (новини та поточні питання)
  • Сторінка 16 з 16
  • «
  • 1
  • 2
  • 14
  • 15
  • 16
Пошук: