П`ятниця, 26.04.2024, 08:02
Сайт 
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Оплата праці [80]
Роз'ясненя, листи щодо оплати праці!
Бухгатерський облік [50]
Роз'яснення з бухгалтерського обліку, листи, Накази і т.д.
Відрядження [4]
Казначейське обслуговування [36]
Застосування КЕКВ [7]
Застосування КЕКВ
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

10:34
Нове бюджетне законодавство розширює права місцевих органів влади та надає їм повну бюджетну самостійність - Мінфін
       04 березня заступник директора Департаменту місцевих бюджетів Міністерства фінансів Сергій Макацарія взяв участь круглому столі у  м. Дніпропетровськ з метою обговорення реформи бюджетної децентралізації.
      Так, за круглим столом за участю представників органів місцевого самоврядування, управлінь фінансів, територіальних органів ДФС, а також Мінрегіону, МОЗ та МОН  говорили про те, які питання вже законодавчо врегульовано, які є механізми залучення і використання грошей на місцях, яка законодавча і нормотворча робота ведеться сьогодні і на що чекати у майбутньому.
        На основі цих змін і був сформований Державний бюджет на 2015 рік.
     Нове бюджетне законодавство розширює права місцевих органів влади та надає їм повну бюджетну самостійність, а також розширює джерела наповнення місцевих бюджетів. 
     За даними Мінфіну, завдяки запровадженню нової моделі фінансового забезпечення місцеві бюджети отримають додатковий ресурс до загального фонду в сумі більше 22 млрд. грн.  А загалом, враховуючи сальдо міжбюджетних трансфертів, - більше 40 млрд. грн. в цьому році.
     Так, під час презентації реформи міжбюджетних відносин, представникам місцевих органів самоврядування було роз’яснено, що на місця з державного бюджету передано 100% плати за надання адміністративних послуг, 100% державного мита, 10% податку на прибуток підприємств приватного сектору економіки. Крім того, джерела наповнення місцевих бюджетів розширено також завдяки запровадженню  акцизного податку з реалізації роздрібної торгівлі підакцизних товарів (пиво, алкогольні напої, тютюнові вироби, нафтопродукти) за ставкою 5% вартості реалізованого товару. База оподаткування розширюється через стягнення податку на нерухомість  відтепер і з  комерційного (нежитлового) майна та податку на автомобілі з великим об’ємом двигуна. До місцевих бюджетів зараховуватиметься 80% екологічного податку, замість 35%.
       Крім того, місцеві бюджети також отримуватимуть базову дотацію для підвищення фіскальної спроможності  їх  бюджетів.
      Значні переваги отримають об’єднані громади, бюджети яких прирівняються до бюджетів міст обласного значення і районів, і, крім зазначених податків, одержуватимуть ще й 60% ПДФО, а також інші доходи.
Держава взяла на себе повну відповідальність щодо надання освітніх послуг загальноосвітніми навчальними закладами, підготовки робітничих кадрів професійно-технічними закладами, забезпечення медичного обслуговування населення, фінансування державних програм соціального захисту окремих категорій громадян. З цією метою місцевим бюджетам надаватимуться такі нові види трансфертів як освітня субвенція, субвенція на підготовку робітничих кадрів та медична субвенція.
    Прийняття змін до Бюджетного законодавства вже цього дасть змогу забезпечити стале економічне зростання, протидіяти кризовим явищам фінансового сектору економіки і виконати місцеві бюджети на 100%.
      Протягом березня планується проведення таких круглих столів також у мм. Одеса, Харків, Львів, Івано-Франківськ та Київ.

http://www.minfin.gov.ua/control/uk/publish/article/bottom?art_id=409923&cat_id=406607
Переглядів: 1557 | Додав: EVGENIY | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Пошук
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту