П`ятниця, 29.03.2024, 18:39
Сайт 
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Оплата праці [80]
Роз'ясненя, листи щодо оплати праці!
Бухгатерський облік [50]
Роз'яснення з бухгалтерського обліку, листи, Накази і т.д.
Відрядження [4]
Казначейське обслуговування [36]
Застосування КЕКВ [7]
Застосування КЕКВ
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

На даний час в регіонах проводиться робота щодо об’єднання територіальних громад. Які нормативні документи регулюють це питання і які повноваження матимуть об’єднані громади в частині формування своїх бюджетів? 
 
Кабінетом Міністрів України схвалено Концепцію реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні (розпорядження Кабінету Міністрів України від 1 квітня 2014 р. № 333-р.). Реалізація даної Концепції передбачає створення законодавчої бази діяльності органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади на новій територіальній основі з визначенням повноважень та їх ресурсного забезпечення.
Також затверджено План заходів реалізації Концепції (розпорядження Кабінету Міністрів України від 18 червня 2014 р. № 591-р), яким передбачено конкретні терміни підготовки змін до діючих законодавчих актів та прийняття нових, зокрема Закону України «Про добровільне об'єднання територіальних громад».
Даний закон прийнято 05.02.2015 р. № 157. Закон містить принципи добровільного об’єднання територіальних громад, визначає суб’єктів та основні умови добровільного об’єднання, описує порядок об’єднання територіальних громад сіл, селищ, міст та надання їм державної підтримки.
Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства розроблено Методику формування спроможних територіальних громад, яка на сьогодні направлена на погодження місцевим державним адміністраціям. Дана Методика визначає умови формування спроможних територіальних громад, порядок розроблення та схвалення перспективного плану формування територій громад тощо.
Особливості формування бюджетів об’єднаних територіальних громад, що будуть створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад врегульовано частиною 4 ст. 67 Бюджетного кодексу України (далі – Кодекс). Зокрема передбачено, що такі бюджети матимуть прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом. Їх доходи формуватимуться відповідно до ст. 64 та 691 Кодексу, а видатки – ст. 89 та 91 Кодексу. Тобто, вони матимуть всі повноваження міст обласного значення.
 
За рахунок якого бюджету здійснюється погашення кредиторської заборгованості, що утворилася на 01.01.2015 р. по установах освіти та культури, які у 2014 році фінансувалися з сільського бюджету, з урахуванням змін до Бюджетного кодексу України і п. 20 Перехідних та прикінцевих положень?
  ... Читати далі »
Просмотров: 1608 | Добавил: EVGENIY | Дата: 25.03.2015 | Комментарии (0)

МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 27.01.2015 р. N 69/13/84-15

Департамент заробітної плати та умов праці розглянув звернення і в межах компетенції повідомляє.

Відповідно до пункту 2 Порядку проведення індексації грошових доходів населення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.07.2003 N 1078 (далі - Порядок), індексації підлягають грошові доходи громадян, одержані в гривнях на території України, які не мають разового характеру, зокрема, оплата праці, яка включає оплату праці за виконану роботу згідно з тарифними ставками (окладами) і відрядними розцінками, доплати, надбавки, премії, гарантійні та компенсаційні виплати, передбачені законодавством.

Пунктом 5 Порядку передбачено, що у разі підвищення розмірів мінімальної заробітної плати, а також у разі зростання грошових доходів населення без перегляду їх мінімальних розмірів місяць, в якому відбулося підвищення, вважається базовим при обчисленні індексу споживчих цін для індексації грошових доходів населення. Індексація грошових доходів, отриманих громадянами за цей місяць, не провадиться. З наступного місяця здійснюється обчислення наростаючим підсумком індексу споживчих цін для проведення подальшої індексації. ... Читати далі »

Категория: Оплата праці | Просмотров: 3717 | Добавил: EVGENIY | Дата: 25.03.2015 | Комментарии (0)

 
Законодавці розробили законопроект, яким планується адаптувати поріг вартості предмета закупівлі для товару (товарів), послуги (послуг), робіт до теперішньої ринкової вартості товарів та послуг, а також зняти навантаження із державних установ, які наразі вимушені проводити в рази більше відкритих торгів, що заважає державним установам виконувати свої безпосередні функції, оскільки постійне проведення торгів вимагає значного людського ресурсу та часових затрат.

Так, законопроектом передбачається збільшити поріг вартості предмета закупівлі, зокрема:
— для товару (товарів), послуги (послуг) до 200 тисб. грн.;
— для робіт до 2 млн. грн.
... Читати далі »
Просмотров: 2307 | Добавил: EVGENIY | Дата: 25.03.2015 | Комментарии (13)

В газеті «Урядовий кур'єр» від 17 березня 2015 р. №48 опублікована постанова Кабінету Міністрів України від 4 березня 2015 р. №105 (далі – Постанова №105), якою затверджено Порядок виплати компенсації підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період.

Відповідно до затвердженого Порядку виплату працівникам середнього заробітку буде здійснювати підприємство, компенсацію підприємствам витрат на виплату середнього заробітку працівникам буде здійснювати Міністерство соціальної політики шляхом перерахування коштів на зазначені цілі обласним департаментам соціального захисту, які, в свою чергу, перераховують їх до районних (міських) управлінь, а вони – підприємствам.

У Постанові також визначено порядок подання документів, на підставі яких буде здійснюватися компенсація.

Обчислення середнього заробітку працівників здійснюється відповідно до Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08 лютого 1995 р. №100.

Згідно із статтею 119 Кодексу законів про працю України за працівниками, призваними на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, але не більше одного року, зберігаються місце роботи, посада і компенсується із бюджету середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, в яких вони працювали на час призову, незалежно від підпорядкування та форми власності. ... Читати далі »

Просмотров: 1656 | Добавил: EVGENIY | Дата: 25.03.2015 | Комментарии (2)

Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Пошук
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту