|
Обмін основного засобу
| |
fanny | Дата: П`ятниця, 14.11.2014, 16:12 | Повідомлення # 1 |
Група: Видалені
| Доброго дня! У мене, горе-бухгалтера, склалася наступна ситуація. Вирішили придбати холодильник з морозильною камерою. Оформили документи, віддали на оплату в Казначейство. Товар нам не надали, постачальник чекав оплати. Коли пройшла оплата, нам привезли товар. Але привезли просто холодильник - без морозильної камери, по ціні він коштує як і той, що планували купити (інша марка). Але ж у накладній і договорі написано - холодильник з морозильною камерою 400 л! Постачальник пояснив це тим, що вони довго чекали те, що ми замовили, але їх перестали ввозити в Україну, і тому він підібрав схожий товар. Повинен підвезти мені документи на заміну. Але ж штампи казначейства у мене стоять на тих документах, і навряд мені погодяться проштампувати нові документи. Та і взагалі, як це пояснити (заміну товару), я не знаю. Можливо можна скласти акт обміну чи щось подібне? Заздалегідь вдячна за Ваші коментарії!
|
|
| |
Радистка_Кэт | Дата: П`ятниця, 14.11.2014, 16:20 | Повідомлення # 2 |
| Перештамповать, однозначно и без вариантов. Главное, чтобы все сходилось - и сумма до копейки, и номера-даты. Казначейство идет навстречу, поскольку все понимают ситуацию. Добавлено (14.11.2014, 15:20) --------------------------------------------- Это сейчас, можно сказать, стандартная ситуация
|
|
| |
fanny | Дата: П`ятниця, 14.11.2014, 16:43 | Повідомлення # 3 |
| Дякую )
|
|
| |
mmm | Дата: Середа, 19.11.2014, 00:28 | Повідомлення # 4 |
| Хто має банк ОЗ-10 в Екселі?
|
|
| |
fanny | Дата: Середа, 03.12.2014, 15:25 | Повідомлення # 5 |
| Документи постачальник привіз, написано у накладній і договорі "Холодильник битовий В134" (замість "холодильник з морозильною камерою 400 л"). Перевіряю дати, суму, реквізити, усе ок. І тут до мене доходить, що у платіжному дорученні і по виписках пройшло ж саме "холодильник з морозильною камерою 400 л"! І як тепер бути, адже казначей наврядчи піде на таке, і не бачити мені штампа як своїх вух! Незнаю тепер, що робити.
Повідомлення відредагував fanny - Четвер, 04.12.2014, 11:41 |
|
| |
yaoleg | Дата: Середа, 03.12.2014, 23:34 | Повідомлення # 6 |
| fanny, Однозначно вимагати від продавця "холодильник з морозильною камерою 400 л", а якщо ні, тоді "моліться" щоб ревізія не звернула увагу. Хоча, як на мене, то продавець ЗОБОВ'ЯЗАНИЙ надати той товар за який заплачено гроші. Якщо ж він не в змозі, то певертайте йому непотрібний товар, а Постачальник відповідно повертає на Ваші рахунки кошти заплачені за непотрібний Вам холодильник.
P.S. З власного досвіду скажу, що якщо тільки начинаєш казати продавцю: "віддавай гроші, а потрібний товар я куплю в іншого". Він одразу начинає активніше співпрацювати і намагається вирішиту проблему так, щоб не втратити клієнта
Повідомлення відредагував yaoleg - Середа, 03.12.2014, 23:36 |
|
| |
fanny | Дата: Четвер, 04.12.2014, 11:39 | Повідомлення # 7 |
| А якщо зробити наступне: по накладній товар нам поставили 20 червня, 21 червня робимо мінусову накладну (незнаю як правильно називається), тобто повертаємо товар, і цим же числом продавець дає нам нову накладну і новий товар. Повернути товар і вимагати гроші не варіант (у нашому випадку).
|
|
| |
Радистка_Кэт | Дата: Четвер, 04.12.2014, 13:20 | Повідомлення # 8 |
| Все равно вам нужен будет штамп казначейства.
Я меняла без проблем, была аналогичная абсолютно ситуация. Меняла спецификацию и накладную. Казначейству все равно.
|
|
| |
fanny | Дата: Четвер, 04.12.2014, 14:06 | Повідомлення # 9 |
| Цитата Радистка_Кэт ( ) Все равно вам нужен будет штамп казначейства. Я меняла без проблем, была аналогичная абсолютно ситуация. Меняла спецификацию и накладную. Казначейству все равно. Тобто варіант 1: 1) роблю возвратну накладну, 2) отримую нову накладну, 3) прошу в казні поставити штамп на новій накладній, 4) договір залишаю без змін варіант 2: беру нові накладну та договір і прошу в Казні проштампувати їх, старі викидую.
|
|
| |
yaoleg | Дата: Четвер, 04.12.2014, 14:50 | Повідомлення # 10 |
| fanny, Аяк бути із платіжним дорученням і випискою по рахунку? Це вже точно міняти під Вас його не буде!
|
|
| |
fanny | Дата: Четвер, 04.12.2014, 15:57 | Повідомлення # 11 |
| Так я ж про це і писала вище "А якщо зробити наступне: по накладній товар нам поставили 20 червня, 21 червня робимо мінусову накладну (незнаю як правильно називається), тобто повертаємо товар, і цим же числом продавець дає нам нову накладну і новий товар."
|
|
| |
Радистка_Кэт | Дата: Четвер, 04.12.2014, 16:10 | Повідомлення # 12 |
| Вариант 2, однозначно.
|
|
| |
|
| |