П`ятниця, 26.04.2024, 04:11
Сайт 
Головна | Скорочений робочий день за рахунок підприємства - Форум | Реєстрація | Вхід
[ Оновлені теми · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Natty  
Форум » Бухгалтерський облік » Разное (Пишите сюда, если не знаете, где создать тему) » Скорочений робочий день за рахунок підприємства (Скорочений робочий день за рахунок підприємства для жінок)
Скорочений робочий день за рахунок підприємства
eleonoreДата: Четвер, 14.11.2013, 00:57 | Повідомлення # 1
Група: Видалені





Подскажите, пожалуйста, очень срочно надо.Знаю точно, есть закон,в котором сказано, что женщина имея двух детей до 14 лет имеет право на сокращённый рабочий день на час за счёт предприятия. Надо срочно, а не могу как на зло найти закон. Помогите))))
 
EVGENIYДата: Четвер, 14.11.2013, 01:05 | Повідомлення # 2
Група: Видалені





 
tinamarДата: Четвер, 14.11.2013, 01:08 | Повідомлення # 3
Група: Видалені





eleonore, так це з  КзпП:
Стаття 51. Скорочена тривалiсть робочого часу
Скорочена тривалiсть робочого часу встановлюється: 

1) для працiвникiв вiком вiд 16 до 18 рокiв - 36 годин на тиждень, для осiб вiком вiд 15 до 16 рокiв (учнiв вiком вiд 14 до 15 рокiв, якi працюють в перiод канiкул) - 24 години на тиждень. 
Тривалiсть робочого часу учнiв, якi працюють протягом навчального року у вiльний вiд навчання час, не може перевищувати половини максимальної тривалостi робочого часу, передбаченої в абзацi першому цього пункту для осiб вiдповiдного вiку; 
2) для працiвникiв, зайнятих на роботах з шкiдливими умовами працi, - не бiльш як 36 годин на тиждень. 

Перелiк виробництв, цехiв, професiй i посад з шкiдливими умовами працi, робота в яких дає право на скорочену тривалiсть робочого часу, затверджується в порядку, встановленому законодавством. 

Крiм того, законодавством встановлюється скорочена тривалiсть робочого часу для окремих категорiй працiвникiв (учителiв, лiкарiв та iнших). 

Скорочена тривалiсть робочого часу може встановлюватись за рахунок власних коштiв на пiдприємствах i в органiзацiях для жiнок, якi мають дiтей вiком до чотирнадцяти рокiв або дитину-iнвалiда.
 
eleonoreДата: Четвер, 14.11.2013, 01:11 | Повідомлення # 4
Група: Видалені





Спасибочки, кто-то может объяснить, для того,чтобы установить сокращённый рабочий день нужно какое-то заявление или как?
 
mulberryДата: Четвер, 14.11.2013, 18:26 | Повідомлення # 5
Група: Видалені





eleonore, заява від жінки -обов"язково. На її основі видаєте наказ. В ньому описуєте конкретно: який графік роботи(неповний робочий день чи тиждень, в які години чи в які дні і т.д.)

Добавлено (14.11.2013, 16:26)
---------------------------------------------
http://www.kadrovik.ua/content....-mstv-0
 там все докладно описано.

 
Форум » Бухгалтерський облік » Разное (Пишите сюда, если не знаете, где создать тему) » Скорочений робочий день за рахунок підприємства (Скорочений робочий день за рахунок підприємства для жінок)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: