Оприбуткування продуктів харчування з ПДВ?
|
|
glavn-buch | Дата: Неділя, 08.02.2015, 19:21 | Повідомлення # 1 |
Група: Видалені
| Добрый вечерр! Раньше оплачивая продукты мы делали проводки Дт 232 Кт 361 без ПДВ, Дт 802 Кт 361 сума ПДВ. Теперь , не знаю правильно ли я поняла, Дт 232 Кт 675 и продукты приходую по цене с ПДВ? Спасибо, очень важно знать.
|
|
| |
buhg | Дата: Понеділок, 09.02.2015, 09:46 | Повідомлення # 2 |
Група: Видалені
| glavn-buch, да
|
|
| |
ljanka2007 | Дата: Понеділок, 23.02.2015, 17:14 | Повідомлення # 3 |
Група: Видалені
| А можна нормативный документ,по которому с НДС,ане снимать на фактич. расходы?
|
|
| |
lenchik2812 | Дата: Понеділок, 23.02.2015, 19:41 | Повідомлення # 4 |
Група: Видалені
| ljanka2007, Суми ПДВ, сплаченого під час придбання запасів, слід включати до первісної їх вартості таких об'єктів за умови, що ці суми ПДВ не відносяться до податкового кредиту. Інакше кажучи, якщо установа не має права на податковий кредит ( не є платником ПДВ), то Ви оприбутковуєте їх з ПДВ (п. 8 розд. ІІ Нац. положення(стандарти) )БО 123 "Запаси").
|
|
| |
stickpin | Дата: Середа, 25.02.2015, 16:26 | Повідомлення # 5 |
Група: Видалені
| Якщо продукти харчування придбала установа що не є платником ПДВ, то ПДВ не включають до первинної вартості. витрат, які не включаються до первісної вартості, та оприбутковуються установою без ПДВ.
НП (С) БОДС 123 «Запаси» пункт 8. Первісною вартістю запасів,що придбані за плату, є собівартість запасів, яка складається з таких фактичних витрат: -суми, що сплачується згідно здоговором постачальнику (продавцю), за вирахуванням непрямих податків; ПДВ та акцизний збір - є непрямим податком
Згідно з інструкцією № 125 [6], до витрат, які не формують первісну вартість запасів, належать: суми податку на додану вартість, які сплачуються при отриманні (купівлі) запасів, витрати з наймання транспорту для перевезення запасів.
Продукти харчування - це такіж запаси як і канцтовари і госптовари и оприбутковуються за первинною вартістюю без ПДВ
|
|
| |
nata69 | Дата: Четвер, 26.02.2015, 12:27 | Повідомлення # 6 |
Група: Видалені
| stickpin , а п.5 р ІІ Методичних рекомендацій з бухобліку запасів державного сектору затверджених наказом Мінфіну від 23.01.2015 №11,говорить що до первісної вартості якраз і входять суми непрямих податків у звязку з придбанням запасів
|
|
| |
Кожвен1347 | Дата: Понеділок, 23.03.2015, 15:49 | Повідомлення # 7 |
Група: Видалені
| Я(больница) финансируюсь из местного бюджета, мне тоже оприходовать с НДС? Изменение написаны для государственного сектора.
|
|
| |
EVGENIY | Дата: Понеділок, 23.03.2015, 16:19 | Повідомлення # 8 |
Група: Видалені
| Кожвен1347, Вы тоже подпадаете под субьекта госсектора!! И Вам тоже с НДС!
|
|
| |
Walentina | Дата: Вівторок, 24.03.2015, 13:16 | Повідомлення # 9 |
Група: Видалені
| Доброго дня. Ми бюджетна організація. У мене така ситуація: купляємо продукти харчування - в накладній перелік продуктів (наприклад 10 назв), окремо виведено ПДВ на загальну суму. Як оприбуткувати, адже по - старому ми списували вартість ПДВ на фактичні витрати, а по - новому ПДВ потрібно оприбуткувати. Фактично в мене на кожну назву продукту ПДВ нема, і як потім списувати?????
|
|
| |
1nata | Дата: Вівторок, 24.03.2015, 17:06 | Повідомлення # 10 |
Група: Видалені
| Walentina, у вас есть два варианта: 1) договориться с поставщиком об изменении формы накладной; 2) каждый раз разбивать сумму НДС пропорционально каждому продукту. Но, однозначно, оприходовать и списывать с НДС
|
|
| |
Радистка_Кэт | Дата: Вівторок, 24.03.2015, 17:09 | Повідомлення # 11 |
Група: Видалені
| Поставщик вряд ли будет менять.
К каждой позиции добавлять НДС, потом свериться с общей суммой
|
|
| |
Walentina | Дата: Середа, 25.03.2015, 10:46 | Повідомлення # 12 |
Група: Видалені
| Оприходувати - не проблема, але списання... Продукти харчування списуються згідно меню, на кожну людину в грамах по нормі, а ПДВ?????????? Хто буде розбивати ПДВ??? Вже кінець квартала, що робити?
|
|
| |
EVGENIY | Дата: Середа, 25.03.2015, 10:56 | Повідомлення # 13 |
Група: Видалені
| Walentina, вхід один Цитата 1nata ( ) каждый раз разбивать сумму НДС пропорционально каждому продукту
|
|
| |
Walentina | Дата: Четвер, 26.03.2015, 11:07 | Повідомлення # 14 |
Група: Видалені
| А якщо такий варіант - договоритися з продавцем надавати накладну, щоб в вартості продуктів вже сиділо ПДВ і не виділяти його???? Н-д: Хліб - 100 шт. * 10.00 = 1000.00 Булки 50 шт. * 4.00 = 200.00
Разом 1200.00 в т.ч. ПДВ 200.00 Сума до оплати 1200.00
|
|
| |
buhg | Дата: Четвер, 26.03.2015, 12:37 | Повідомлення # 15 |
Група: Видалені
| Walentina, вы разбивать буде при оприходовании ,и пдв войдет в цену, а списывать будете по этой уже созданой цене, не надо еще раз распределять
|
|
| |
Walentina | Дата: Четвер, 26.03.2015, 17:09 | Повідомлення # 16 |
Група: Видалені
| Щоб рахунок = накладній. Тоді ПДВ буде сидіти в вартості, і окремо не буде виділятись загальна сума Д-т 232 - 1200 грн. А якщо читати Методичні рекомендації з бухгалтерського ообліку запасів субєктів державного сектору розділ 2 пункт 5, то первісна вартість запасів складається: - суми, що сплачується згідно з договором постачальнику (продавцю), за вирахуванням непрямих податків... Якщо розбиратися: 1. Сума договору - вартість з ПДВ. 2. Але якщо я правильно розумію ПДВ - це непрямі витрати. Як на Вашу думку??? В бюджетній бухгалтерії № 3від 19 січня 2015 р. кореспонденція субрахунків з обліку запасів до 2015 р. і з 2015 р.. Було до 2015 Стало в 2015 Придбання продуктів харчування Д-т 232 К-т 675 Д-т 232 К-т 675
Сума ПДВ Д-т 802 К-т 675 Д-т 232 К-т 675
Так, який зміст виділяти окремо ПДВ, якщо відноситься на той самий 232?
Повідомлення відредагував Walentina - Четвер, 26.03.2015, 17:31 |
|
| |
buhg | Дата: П`ятниця, 27.03.2015, 09:54 | Повідомлення # 17 |
Група: Видалені
| Walentina, я его не виделяю сразу 232 675 на всю сумму
|
|
| |