Середа, 24.04.2024, 22:55
Сайт 
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Оплата праці [80]
Роз'ясненя, листи щодо оплати праці!
Бухгатерський облік [50]
Роз'яснення з бухгалтерського обліку, листи, Накази і т.д.
Відрядження [4]
Казначейське обслуговування [36]
Застосування КЕКВ [7]
Застосування КЕКВ
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

          Такі нововведення передбачені нещодавно прийнятим Законом України від 11.02.2015 р. № 183-VIII «Про відкритість використання публічних коштів», який набере чинності через 6 місяців з дня його опублікування. 

Так, у разі використання коштів Держбюджету та місцевих бюджетів буде оприлюднюватися наступна інформація: 

— розпорядник (одержувач) бюджетних коштів; 

— головний розпорядник бюджетних коштів; 

— обсяги бюджетних призначень та/або бюджетних асигнувань на відповідний бюджетний період ... Читати далі »

Просмотров: 2805 | Добавил: EVGENIY | Дата: 05.03.2015 | Комментарии (16)

          У пакеті змін, які передбачено Концепцією реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади, муніципальна консолідація - це одне з найскладніших і, водночас, найважливіших і найвідповідальніших завдань, які має виконати Уряд. Про це зазначив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслав Негода під час презентації Радою Європи звіту фахового огляду «Муніципальна консолідація в Україні: тенденції і рішення щодо об’єднання та співробітництва».
          В’ячеслав Негода наголосив, що без створення базової одиниці, якій можна передати повноваження і ресурси, і на яку можна покласти відповідальність, неможливо говорити про ефективне місцеве самоврядування.
... Читати далі »
Просмотров: 1184 | Добавил: EVGENIY | Дата: 05.03.2015 | Комментарии (0)

Верховная Рада проголосовала за президентский законопроект № 2187, которым предлагается установить 14 октября Днем защитника Украины как государственного праздника.
Просмотров: 835 | Добавил: EVGENIY | Дата: 05.03.2015 | Комментарии (0)

       04 березня заступник директора Департаменту місцевих бюджетів Міністерства фінансів Сергій Макацарія взяв участь круглому столі у  м. Дніпропетровськ з метою обговорення реформи бюджетної децентралізації.
      Так, за круглим столом за участю представників органів місцевого самоврядування, управлінь фінансів, територіальних органів ДФС, а також Мінрегіону, МОЗ та МОН  говорили про те, які питання вже законодавчо врегульовано, які є механізми залучення і використання грошей на місцях, яка законодавча і нормотворча робота ведеться сьогодні і на що чекати у майбутньому.
        На основі цих змін і був сформований Державний бюджет на 2015 рік.
     Нове бюджетне законодавство розширює права місцевих ... Читати далі »
Просмотров: 1556 | Добавил: EVGENIY | Дата: 05.03.2015 | Комментарии (0)

          Верховна Рада України на позачерговому засіданні у понеділок ухвалила зміни до Бюджетного кодексу України, які, крім іншого, спрямовані на вирішення проблем належного фінансового забезпечення делегованих повноважень органів місцевого самоврядування сіл, селищ, міст районного значення.
          Зміни передбачають, що у разі здійснення видатків на делеговані повноваження з бюджетів сіл, селищ, міст районного значення з районного бюджету обов’язково надаються відповідні трансферти. Такі трансферти спрямовуються не тільки на утримання закладів дошкільної освіти (садочки, школи-садочки), бібліотек, будинків культури, клубів, центрів дозвілля, а і на апарати управління сільських, селищних, міських (міст районного значення) рад.
          Обсяг цих трансфертів не може бути меншим, ніж відповідні видатки сіл, селищ, міст районного значення затверджені в 2014 році. Таким чином, вирішуються проблеми, пов’язані з тим, що окремі районні ради передбачили за рахунок трансфертів фінансування делегованих повноважень сільських, селищних, міських (міст районного значення) рад меншими за їх фактичні потреби. ... Читати далі »
Просмотров: 1706 | Добавил: EVGENIY | Дата: 04.03.2015 | Комментарии (2)

Як заповнювати декларації? Дізнайтеся на безкоштовному вебінарі!

12 березня о 10-00 відбудеться безкоштовний вебінар від директора департаменту видань для публічно-правової сфери Видавничого будинку «Фактор» Віри Козіної.

Тема вебінару буде особливо цікава працівникам бюджетних установ, які регулярно стикаються з проблемою правильного заповнення декларацій. На вебінарі Віра Козіна розповість вам про нюанси заповнення декларацій на майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за 2014 рік.

Учасники дізнаються про:

окремі нюанси складання декларації;

про процедуру подання декларації;

оприлюднення інформації з декларації;

проблемні питання «перехідного періоду», пов'язані з упровадженням нового законодавства у сфері протидії корупції.

Щоб стати учасником вебінару, досить пройти просту реєстрацію ДО 11 березня до 17-00 на сайті http://bw.factor.ua/

Під час он-лайн трансляції усі учасники зможуть задати свої запитання. Відповіді на запитання будуть оприлюднені на безкоштовному форумі www.budget.factor.ua.

Початок вебінару 12 березня о 10-00.

Якщо з якихось причин у вас не вийде подивитися трансляцію, то ми обов'язково надішлемо вам відеозапис лекції.

До зустрічі на вебінарі!

... Читати далі »
Просмотров: 1128 | Добавил: EVGENIY | Дата: 04.03.2015 | Комментарии (6)

Про затвердження Структури кодування
програмної класифікації видатків та
кредитування місцевих бюджетів і
Типової програмної класифікації видатків
та кредитування місцевих бюджетів /
Тимчасової класифікації видатків та
кредитування для бюджетів місцевого
самоврядування, які не застосовують
програмно-цільового методу

 

З метою реалізації Стратегії розвитку системи управління державними фінансами, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 01 серпня 2013 року № 774-р, в частині запровадження програмно-цільового методу в бюджетному процесі на місцевому рівні 

НАКАЗУЮ: 

1. Зaтвеpдити такі, що додаються:

Структуру кодування програмної класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів;

Типову програмну класифікацію видатків та кредитування місцевих бюджетів / Тимчасову класифікацію видатків та кредитування для бюджетів місцевого самоврядування, які не застосовують програмно-цільового методу. ... Читати далі »

Просмотров: 2580 | Добавил: EVGENIY | Дата: 03.03.2015 | Комментарии (0)

Приобретаем необоротные активы: бюджетно-бухгалтерский аспект

Александр Зеленый, эксперт, ЛІГА:ЗАКОН

В адрес редакции поступило письмо с вопросом: "Бюджетное учреждение (не плательщик НДС), несмотря на финансовые сложности, собирается приобрести в текущем месяце для использования в работе принтер и сканер. Стоимость сканера, включая НДС, составляет 2700,35 грн., а принтера – 3299,20 грн. Имеем ли мы право приобрести эту технику и как ее необходимо учитывать в бухучете по новым правилам?" Итак, ответим на эти вопросы в нашем материале.

Изучаем "особый" бюджетный аспект

Для принятия решения о покупке отдельных материальных активов бюджетникам необходимы две вещи: первая – средства, предусмотренные в смете учреждения, а вторая – отсутствие запрета на их приобретение.

Существует ли запрет на приобретение

Итак, начнем с последней. Так, в прошлом году Правительство постановлением от 01.03.2014 г. № 65 утвердило мероприятия по экономному и рациональному использованию государственных средств. Пунктом 1 Мероприятий № 65 прекращено, в частности, приобретение мобильных телефонов, ноутбуков и бытовой техники. Но возникает вопрос, относятся ли принтер и сканер к бытовой технике и не запрещено ли их приобретение. В пользу того, что приобретать их НЕ запрещено, послужат письма Минфина от 22.05.2014 г. № 31-10040-18-10/12445 и Госказначейства от 04.07.2014 г. № 17-08/659-15588. В них четко указано: запрет относительно приобретения таких средств оргтехники, как компьютеры, а также комплектующих и приборов к ним Мероприятиями № 65 не предусмотрен. ... Читати далі »

Категория: Бухгатерський облік | Просмотров: 4953 | Добавил: EVGENIY | Дата: 02.03.2015 | Комментарии (2)

Податківці дали роз'яснення, яке приємно здивувало постійністю позиції щодо нарахування ЄСВ. Фахівці ДФСУ частково одягнули в документальну форму відеороз'яснення, яке раніше було оприлюднено на сайті податкової.

Так, щодо нарахування зарплати фізособам, які частину місяця або повний місяць перебували у відпустці за свій рахунок, податківці повідомили наступне.

Якщо база нарахування ЄСВ менше мінзарплати, встановленої законом на місяць, за який нараховується зарплата працівника, що перебуває у відпустці за свій рахунок, то сума ЄСВ розраховується як добуток розміру мінзарплати, встановленої законом на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід), і ставки ЄСВ, установленої для відповідної категорії платника.

Крім того, в листі від 14.02.2015 року № 4979/7/99-99-17-03-01-17 фахівці фіскального відомства розглянули наступні питання з відповідними прикладами щодо нарахування зарплати:

• сумісникам (неосновне місце роботи);
... Читати далі »
Категория: Оплата праці | Просмотров: 7476 | Добавил: yaoleg | Дата: 18.02.2015 | Комментарии (3)

Безкоштовний вебінар «Зарплатна реформа-2015 для працівників бюджетной сфери»
 
Редакція газети «Оплата праці» підготувала безкоштовний вебінар для спеціалістів з оплати праці бюджетної сфери. 26 лютого заступник головного редактора газети Людмила Трохименко та експерт з питань оплати праці Людмила Белевцова проведуть вебінар за темою «Зарплатна реформа-2015».

На вебінарі доповідачі обговорять такі нюанси нової реформи:
• застосування ставок ПДФО та військового збору
• ЄСВ з мінзарплати: нюанси застосування
• нововведення соцстрахування і трудових відносин
• лікарняні та декретні.

Крім того, будь-який учасник може надіслати доповідачам питання, яке його цікавить,   із зазначеної теми. На найцікавіші запитання експерти дадуть відповідь на вебінарі.
Щоб стати його учасником, реєструйтеся ДО 25 лютого на сайті http://ot.factor.ua/
У разі додаткових питань телефонуйте за номером (057) 719-95-85



... Читати далі »
Просмотров: 1602 | Добавил: EVGENIY | Дата: 17.02.2015 | Комментарии (3)

« 1 2 3 4 5 6 ... 47 48 »
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту