П`ятниця, 19.04.2024, 05:08
Сайт 
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Оплата праці [80]
Роз'ясненя, листи щодо оплати праці!
Бухгатерський облік [50]
Роз'яснення з бухгалтерського обліку, листи, Накази і т.д.
Відрядження [4]
Казначейське обслуговування [36]
Застосування КЕКВ [7]
Застосування КЕКВ
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

10:43
Кабінет міністрів України розробив проект постанови «Про особливий порядок проведення індексації грошових доходів населення у 2015 році».

Його було винесено на розгляд Урядового комітету з питань економічного розвитку та євроінтеграції, у ході якого зазначалося, що у зв’язку із зменшенням соціальних видатків у цьогорічному Держбюджеті потрібно економити.

В чому полягають зміни до нормативно-правової бази?

Якщо наразі, відповідно до чинного законодавства, право на індексацію  зарплати через інфляцію мають всі працюючи громадяни, то, починаючи з 1 січня 2015 року, індексація буде здійснюватись лише у випадку, якщо дохід працівника не перевищує три розміри прожиткового мінімуму (на сьогодні прожитковий мінімум – 1218 грн.). При цьому грошовий дохід громадянина разом із сумами індексації не повинен перевищувати трьох розмірів відповідного прожиткового мінімуму.

Окрім цього, постановою пропонується суму індексації, що склалася станом на грудень 2014 року, зафіксувати та виплачувати її у такому ж розмірі до моменту підвищення грошового доходу. Індексацію грошових доходів населення пропонується проводити у межах фінансових ресурсів бюджетів усіх рівнів, бюджету Пенсійного фонду України та бюджетів інших фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування на відповідний рік. Тож у результаті — обмежили проведення індексації бюджетникам лише фінансовими можливостями відповідних бюджетів.

Голова ФПУ Григорій Осовий, коментуючи цей факт зазначив, що на сьогодні індексація зарплат проводиться не на весь розмір доходу, а лише на частину, яка дорівнює розміру прожиткового мінімуму, але така норма діє для всіх без виключення громадян. Відтепер працівників хочуть поділити – на тих, хто матиме право на індексацію своїх доходів і тих, хто буде цього позбавлений.

СПО профспілок виступає проти такого селекційного підходу, - підкреслив Г.Осовий. - Це суперечить самої суті законів України про державні соціальні стандарти щодо рівності прав громадян перед законом, а крім того погіршує соціально-економічне становище громадян, що суперечить конституційним нормам. Насамперед це стосуватиметься працівників бюджетних установ, пенсіонерів, малозабезпечених громадян, яких по суті позбавляють права на отримання належної компенсації за знецінення їхніх доходів внаслідок стрімкої інфляції.

Профспілки вважають антигуманним приймати рішення про обмеження грошових доходів громадян в умовах, коли заморожено розміри основних державних соціальних стандартів і гарантій: - прожиткового мінімуму, мінімальної заробітної плати, мінімальної пенсії.

Прем’єр, зважаючи на позицію профспілок, доручив провести додаткове обговорення даної проблеми з метою більш ґрунтовного визначення підходів до її вирішення.

 

 

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ

 

Переглядів: 5350 | Додав: EVGENIY | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 25
25 Ксения4313  
Ну ничего себе профессионалы ((Я ещё могу понять зафиксировать на подписания утверждения постановы, но задним числом. Это только наши УМЫ великие умеют думать задним. ..... Мы уже людям 4 месяца выплачиваем, а теперь что????? Это ж сколько нужно удержать - ОНИ там в курсе????

24 v-p-j  
Підкажіть будь-ласка чи потрібно зафіксувати нову індексацію і встановити новий базовий місяць в ситуації якщо надбавка (доплата за високі досягнення в праці) в лютому 2015 року знизилась на 32% з 50%, а в березні 2015 підвищилась з 32% на 46%?Останнє підвищення було в липні 2013 року.Економіст говорить що такі коливання надбавки будуть відбуватися залежно від фінансування.

22 Tolik  
Пока у нас только добавляли задним числом, но я думаю, что это уже пройденный этап, теперь будет новый уровень  biggrin

23 EVGENIY  
0
thumbup

17 Olesya2914  
Закон не має зворотньої дії, тому ввести в дію його з 01 січня 2015 року вже ніяк не вийде. Індексацію нарахували і виплатили.

18 marina76300  
у нас в стране возможно все))))

16 nenova-julenka  
Так це парадокс

13 ZIrochka  
а если человек уже уволен?
а если есть работающие пенсионеры - денежный доход это зарплата+пенсия, т.е.нужны справки с ПФ?

11 psi-x  
Лучше бы её вообще отменили, кому она вообще нужна, если зарплата всё равно регулируется премией и начальку пофиг есть индексация или нет и финансирование ежемесячно одинаковое дается на бюджетные учреждения.

12 ponaroshk@  
ну допустим не у всех есть премии, и это необязательная выплата, в то время как индексацию получают все. Так что, как лучше решать лучше на месте, да и вообще "законодавчі органи" выдают хиты день ото дня. Занялись бы они практической стороной своих сказочных законов

9 АлінаП  
Кто пишет эти законы??? angry

8 kapusta  
Ну с 1-го января - это перебор!

6 kisa4027  
Оце доказакувалися!  Мій класний керівник у сьомому классі казала: "Говорили - балакали, сіли - заплакали!!!"

2 marina76300  
А як це з 01 січня? Наразі Закон про індексацію не відмінено,  її виплачують в межах фінансових можливостей, а якщо так приймуть потрібно буде утримувати, якщо разом перевищить 3654 грн? Хто пише ці закони((((((

3 EVGENIY  
1
Это только проэкт, и говорится что и в законы хотят внести поправки, как оно всё будет покажет время!

4 marina76300  
Я все равно не понимаю, индексация проводиться, если зарплата не превышает 3 мин зарплаты, в тоже время доход с индексацией не должен превышать 3 мин зарплаты)))) парадокс. В чем смысл?

10 myzschool  
А де написано, що дохід разом з індексацією не повинен перевищувати 3 мін зарплати?????? Я такого ніде не зустрічала....

14 marina76300  
Якщо наразі, відповідно до чинного законодавства, право на індексацію  зарплати через інфляцію мають всі працюючи громадяни, то, починаючи з 1 січня 2015 року, індексація буде здійснюватись лише у випадку, якщо дохід працівника не перевищує три розміри прожиткового мінімуму (на сьогодні прожитковий мінімум – 1218 грн.). При цьому грошовий дохід громадянина разом із сумами індексації не повинен перевищувати трьох розмірів відповідного прожиткового мінімуму.

15 marina76300  
Извените не зарплаты а прожиткового мин, но смысл один и тот же

19 myzschool  
Не зрозуміли мого запитання... Я запиталася де це прописано? Мені потрібно самій побачити зміни до законодавства!!!

20 marina76300  
Никаких изиенений нет, это только проект

21 оленка66  
Цього ще поки немає, це проект. Тільки чергова дурниця - як можна в квітні міняти те, що вже виплачено з січня?

7 Tolik  
Особливо цікаво, якщо працівник потенційно підпавший під утримання індексації, вже звільнений

1 odpi_galina  
Жити стали по-новому. Ще би вони ціну на газ та інші комунальні послуги прив"язували б до мінімальної зарплати.

5 yaoleg  
0
Ага, ціна на газ тоді буде 7 * мінімальну зарплату dry

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Пошук
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту