Четвер, 28.03.2024, 13:42
Сайт 
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Оплата праці [80]
Роз'ясненя, листи щодо оплати праці!
Бухгатерський облік [50]
Роз'яснення з бухгалтерського обліку, листи, Накази і т.д.
Відрядження [4]
Казначейське обслуговування [36]
Застосування КЕКВ [7]
Застосування КЕКВ
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

22:48
Визначено порядок виплат компенсації зарплати мобілізованим
     Виплату працівникам середнього заробітку буде здійснювати підприємство, а компенсацію підприємствам витрат на виплату буде здійснювати Мінсоцполітики

     Кабінет Міністрів України на засіданні 4 березня, затвердив порядок виплати компенсації з Державного бюджету України підприємствам, установам, організаціям середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період. Про це повідомив Міністр соціальної політики Павло Розенко.
     Відповідно до затвердженого Порядку виплату працівникам середнього заробітку буде здійснювати підприємство, компенсацію підприємствам витрат на виплату середнього заробітку працівникам буде здійснювати Міністерство соціальної політики шляхом перерахування коштів на зазначені цілі обласним департаментам соціального захисту, які, в свою чергу, перераховують їх до районних (міських) управлінь, а вони – підприємствам.
     У постанові також визначено порядок подання документів, на підставі яких буде здійснюватися компенсація.
Крім того, зазначається, що обчислення середнього заробітку працівників здійснюватиметься відповідно до Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08 лютого 1995 р. № 100.
     Як відомо, статтею 119 Кодексу законів про працю України, зокрема, передбачено, що за працівниками, призваними на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, але не більше одного року, зберігаються місце роботи, посада і компенсується із бюджету середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, в яких вони працювали на час призову, незалежно від підпорядкування та форми власності.
     Законом України „Про Державний бюджет України на 2015 рік” Міністерству соціальної політики передбачені видатки на зазначені цілі у сумі 1,8 млрд. грн.

http://news.dtkt.ua/ua/labor/compensation/32963
Категорія: Оплата праці | Переглядів: 2477 | Додав: zhmkrs | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 10
10 Ирков  
У кого есть договор на перечисление компенсации мобилизованным, поделитесь пожалуйста

9 serega_bsw3939  
За який період організації можуть подавати розрахунки (з дати набуття чинності постанови 04.03.2015 чи з початку року?) і потрібно для цього відкривати окремий спецрахунок як на доплату до зарплати по ЧАЕС?

8 наталі77  
Повертають кошти за поточний рік, подають відомості до управлінь праці та соціальногозахисту населення за місцем перебування установи, перед цим погоджують у військоматі, що призвав працівника. Стосовно кочегара, то якщо в нього був оформлений строковий договір то його при закінченні звільняють і це не вважається звільнення з ініціативи адміністрації.

5 Людок1973  
Хтось знайшо порядок?. Якщо не важко скиньте?

6 EVGENIY  
0

7 EVGENIY  
0

4 ivanivsilradaolia  
Якщо мобілізований працював кочегаром і отримував 0,5 оклада, яким чином виплачувати йому середню заробітну плату? Що робити коли прийде 15 квітня, тобто момент звільнення кочегарів?

3 EVGENIY  
0
олюня1904   Okcanav   Сначала нужно почитать Постанову, надеюсь в ней будут ответы на ваши вопросы, саму постанову я пока не встречал! Как встречу опубликую на сайте, раз так заинтересовало smile

2 олюня1904  
А якщо ми уже виплатили у січні чи у минулому році, то процедура повернення яка?

1 Okcanav  
Якщо я правильно зрозуміла то відомості про виплату середньої заробітної плати мобілізованим потрібно буде подати до соцзахисту а не у воїнкомат?

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Пошук
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту