Вівторок, 16.04.2024, 18:06
Сайт 
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Оплата праці [80]
Роз'ясненя, листи щодо оплати праці!
Бухгатерський облік [50]
Роз'яснення з бухгалтерського обліку, листи, Накази і т.д.
Відрядження [4]
Казначейське обслуговування [36]
Застосування КЕКВ [7]
Застосування КЕКВ
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

16:51
Щодо сертифікації будівель державної власності 31.07.14
Щодо сертифікації будівель державної власності
31.07.14
Законопроект «Про енергетичну ефективність будівель» вводить вимоги до обов’язкової сертифікації не для всіх будівель, а тільки будівель державної власності.

Вирішення питань енергозбереження та енергоефективності є одним з першочергових в умовах енергетичної кризи в країні. Мінрегіон спільно з експертним середовищем напрацював механізми підвищення енергоефективності вітчизняних будівель, які закладені в проект Закону України «Про енергетичну ефективність будівель».

В Департаменті реформування та розвитку житлово-комунального господарства Мінрегіону поінформували, що одним із важливих зобов’язань України, як повноправного члена Енергетичного співтовариства є транспозиція та імплементація у національне законодавство вимог Директиви Європейського Парламенту та Ради ЄС 2010/31/ЄС «Про енергетичні характеристики будівель» в рамках ратифікованого Договору про заснування Енергетичного Співтовариства визначених Законом України «Про ратифікацію Протоколу про приєднання України до Договору про заснування Енергетичного Співтовариства» та пункту 15 розпорядження Кабінету Міністрів України від 03.08.2011 № 733-р «Про затвердження плану заходів щодо виконання зобов'язань в рамках Договору про заснування Енергетичного Співтовариства».

За словами фахівців, законопроект «Про енергетичну ефективність будівель» вводить вимоги до обов’язкової сертифікації не для всіх будівель, а тільки будівель державної власності та будівель, що підлягають відчуженню та передачі в оренду. Це є загальноприйнятою європейською практикою.

«Енергетична паспортизація та сертифікація розведені у часі внаслідок того, що виконуються на різних стадіях життєвого циклу будівель. Енергетичний паспорт існує вже 7 років є обов’язковим елементом проектної документації. Він складається для об’єктів нового будівництва та будівель, що підлягають реконструкції та капітального ремонту, на які згідно чинного законодавства повинна розроблятись проектна документація, що підлягає експертизі», - пояснили в Департаменті.

Енергетичний сертифікат, за словами фахівців, - це документ, який містить дані про енергетичні показники будівлі, яка вже експлуатується. Наявність цього документу є добровільною для будь якої будівлі і тільки власник будівлі визначає для себе необхідність проведення енергетичної сертифікації.

«Але при цьому є винятки, які запроваджені у країнах Європи. До цих винятків відносяться будівлі, які підлягають відчуженню або передачі в оренду. Новий власник або орендар повинен мати об’єктивну інформацію про витрати на енергоутримання цієї будівлі»,- зазначили в Департаменті.

Директива 2010/31 визначає, що держава повинна надавати приклад з енергоефективності будівель, які їй належать. Тому будівлі державної власності підлягають обов’язковій сертифікації. Ця європейська практика імплементується у вітчизняне законодавство.

(За матеріалами офіційного сайта Кабінету Міністрів України http://www.minregion.gov.ua)

Інформація взята з форуму працівників бюджетної сфери
Категорія: Бухгатерський облік | Переглядів: 1212 | Додав: Елена777 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Пошук
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту