Субота, 20.04.2024, 01:25
Сайт 
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Оплата праці [80]
Роз'ясненя, листи щодо оплати праці!
Бухгатерський облік [50]
Роз'яснення з бухгалтерського обліку, листи, Накази і т.д.
Відрядження [4]
Казначейське обслуговування [36]
Застосування КЕКВ [7]
Застосування КЕКВ
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

20:24
З 1 жовтня адміністрування єдиного соцвнеску повністю перейде до Міндоходів
З 1 жовтня адміністрування єдиного соцвнеску повністю перейде до Міндоходів

Прес-служба Мінсоцполітики обіцяє, що з 1 жовтня прийняття звітності по ЄСВ та облік сплати страхових коштів у картках особових рахунків здійснюватимуть органи Міністерства доходів і зборів

Директор Департаменту пенсійного забезпечення та соціального захисту інвалідів Міністерства соціальної політики України Микола Шамбір нагадує, що 11 серпня набрав чинності Закон, відповідно до якого функція адміністрування ЄСВ передана від Пенсійного фонду до Міністерства доходів і зборів України. Водночас, за його словами, щоб забезпечити безперебійну роботу в цьому напрямку та уникнути проблем з обліком платежів та здійсненням розрахунків, було ухвалено рішення, що до 30 вересня включно ці функції продовжуватиме виконувати ПФУ.

„Тобто з 1 жовтня прийняття звітності про суми нарахованого ЄСВ на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та облік сплати страхових коштів у картках особових рахунків платників здійснюватимуть органи Міністерства доходів і зборів. Нині завершується передача необхідних документів та баз даних до структурних підрозділів цього Міністерства”, - сказав він.

Микола Шамбір також зазначив, що на даний час відбувається координація спільних дій між ПФУ та Міндоходів та зборів при проведенні позапланових перевірок у зв’язку з припиненням діяльності юридичної особи або підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця.

 Увага! Нові відкриті рахунки поки що заблоковані, про введення їх в дію буде повідомлено додатково. Отже, як мінімум до кінця вересня сплачуємо ЄСВ за старими реквізитами. Після цієї дати з остаточного вирішення усіх питань - куди платити ЄСВ та куди звітувати, слід звертатися до місцевих органів Міндоходів (за місцем взяття на облік).

Довідка.

Відповідно до Положення про Пенсійний фонд України ПФУ є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра соціальної політики.

З 1 жовтня адміністрування єдиного соцвнеску повністю перейде до Міндоходів
Переглядів: 2628 | Додав: kasper232 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Пошук
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту