П`ятниця, 29.03.2024, 01:43
Сайт 
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Оплата праці [80]
Роз'ясненя, листи щодо оплати праці!
Бухгатерський облік [50]
Роз'яснення з бухгалтерського обліку, листи, Накази і т.д.
Відрядження [4]
Казначейське обслуговування [36]
Застосування КЕКВ [7]
Застосування КЕКВ
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

23:42
Щодо термінів реєстрації бюджетних фінансових зобов'язань
ДЕРЖАВНЕ КАЗНАЧЕЙСТВО УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 12.05.2011 р. N 17-06/1195-6460

Щодо термінів реєстрації бюджетних фінансових зобов'язань

На численні запити Головних управлінь Державного казначейства України щодо порушення розпорядниками бюджетних коштів термінів реєстрації бюджетних фінансових зобов'язань Державне казначейство України повідомляє.

Відповідно до пункту 2.4 Порядку обліку зобов'язань розпорядників бюджетних коштів в органах Державного казначейства України, затвердженого наказом Державного казначейства України від 09.08.2004 р. N 136 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 30.08.2004 р. за N 1068/9667, розпорядники бюджетних коштів за умови взяття бюджетного фінансового зобов'язання протягом 7 робочих днів з дати його виникнення, але не пізніше останнього робочого дня місяця подають до відповідного органу Державного казначейства України Реєстр бюджетних фінансових зобов'язань розпорядників (одержувачів) бюджетних коштів на паперових (у двох примірниках) та електронних носіях, а також оригінали документів, або їх копії, засвідчені в установленому порядку, що підтверджують факт узяття бюджетного зобов'язання (бюджетного фінансового зобов'язання).

Відповідно до Закону України "Про бухгалтерський облік і фінансову звітність в Україні" бухгалтерський облік передбачає процес реєстрації, накопичення і узагальнення інформації про діяльність підприємства, тобто відображення в облікових регістрах відповідних господарських операцій.

Підставою для відображення в бухгалтерському обліку господарських операцій є первинні документи, які містять відомості про господарську операцію та підтверджують факт її здійснення (акти виконаних робіт, накладні, товарно-транспортні накладні, рахунки тощо).

Тому розпорядник бюджетних коштів відображає в бухгалтерському обліку господарські операції з використання тепло-, водо-, енергопостачання та послуг зв'язку у тому звітному періоді, в якому були отримані відповідні первинні документи, які підтверджують фактичне здійснення таких операцій.

З метою оптимізації та своєчасного здійснення розрахунків, згідно із Законом України "Про бухгалтерський облік і фінансову звітність в Україні" підприємство самостійно затверджує правила документообороту і технологію обробки облікової інформації.

Розпорядники бюджетних коштів повинні вживати заходів щодо своєчасного отримання від надавачів товарів, робіт та послуг первинних документів, що підтверджують виникнення фінансового зобов'язання (актів виконаних робіт або наданих послуг, накладних, товарно-транспортних накладних, рахунків тощо). Одним із таких заходів є обумовлення в договорах (угодах) термінів надання таких первинних документів до завершення звітного періоду.

Департаменту обслуговування кошторисів головних розпорядників коштів та інших клієнтів, Головним управлінням Державного казначейства України в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі роз'яснення, викладені в цьому листі, довести установам, які ними обслуговуються.

 

Перший заступник голови 
О. Даневич 

Переглядів: 4587 | Додав: EVGENIY | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 8
7 на_та  
Да акты выполненых работ ! А кому куда ехать ,это никого не волнует у нас люди из-за неправильно поставленой в платёжке запятой за 80 км ездят и ничего. Вам же нужно оплатить услуги .....

8 masya  
Казна сегодня выдала такое в счет вбивать дату получения, т.е счет 30 к примеру, а дата выдачи 2 или там какого

5 GalinaT  
З УКРТЕЛЕКОМОМ вирішили питання так : установа ставить штамп вхідної пошти і вже від цієї дати відштовхуємось і рахуєм 7 днів

6 masya  
Нам почему-то запретили входящий ставить, раньше и мы выходили так с положения.Вот сегодня 9 а у них счета не готовы как платить будем?

2 на_та  
С "Телекомом" уже давно особый вопрос. Мы на основании их счетов выписываем свои акты ,ставим у них печати и платим. Что же касаеться 7 дней,то это у же старая песня,главное до конца месяца успеть зарегистрировать,но конечно не специально дотянуть, ведь случаи бывают разные. С казной пока лады......

3 masya  
Какие акты? Акты выполненных работ? Так у нас он в счете забит, бывший Укртелеком.Ехать за ними через весь город, у них они готовы только числа 10.Очередной дебилизм казны wacko

1 masya  
Люди у меня вопрос по этому письму: розпорядники бюджетних коштів за умови взяття бюджетного фінансового зобов'язання протягом 7 робочих днів з дати його виникнення, але не пізніше останнього робочого дня місяця подають до відповідного органу Державного казначейства України
Можно сделать вывод, что в течении 7 дней зарегистрировать, но и до конца месяца если регистрируешь - это не нарушение? У нас вцепились за эти 7 дней мама дорогая. И еще счета за телефон разносит курьер выписаны последним днем месяца, а привозит числа 15, как регистрировать в казне? Есть какие-то разъяснения по этому поводу?

4 GalinaT  
7 днів,але не пізніше останнього дня місяця - тобто : протягом 7 днів обов"язково,але якщо рахунок (акт і т.д)датований за 6,5,4,3,2,1 день до кінця місяця - він повинен !!! бути зареєстрований в звітномц місяці.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Пошук
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту