Субота, 20.04.2024, 16:06
Сайт 
Головна | Изменен Порядок № 116 - Форум | Реєстрація | Вхід
[ Оновлені теми · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Різне » Новое в законодательстве » Изменен Порядок № 116 (розміру збитків від розкрадання, нестачі, знищення)
Изменен Порядок № 116
KlavaДата: Понеділок, 12.12.2011, 12:38 | Повідомлення # 1
Група: Видалені





Прийнята постанова Кабінету Міністрів України
від 7 грудня 2011 р. N 1253
ЗМІНИ,
що вносяться до постанов Кабінету Міністрів України з питань оцінки майна
Цим документом унесено зміни до Порядку визначення розміру збитків від розкрадання, нестачі, знищення (псування) матеріальних цінностей, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 22 січня 1996 р. N 116:
1) пункт 2 викласти в такій редакції:

"2. Розмір збитків від розкрадання, нестачі, знищення (псування) матеріальних цінностей визначається шляхом проведення незалежної оцінки відповідно до національних стандартів оцінки. У разі визначення розміру збитків, що призвели до завдання майнової шкоди державі, територіальній громаді або суб'єкту господарювання з державною (комунальною) часткою в статутному (складеному) капіталі, розмір збитків визначається відповідно до методики оцінки майна, затвердженої Кабінетом Міністрів України.";

2) пункти 3 - 9 виключити.
Також у Методику оцінки майна, затверджену постановою Кабінету Міністрів України від 10 грудня 2003 р. N 1891 унесено зокрема зміни:
1. Ця Методика застосовується для проведення оцінки майна у таких випадках:
- визначення розміру збитків, що призвели до завдання майнової шкоди державі, територіальній громаді або суб'єкту господарювання з державною (комунальною) часткою в статутному (складеному) капіталі, у разі необхідності обґрунтування наявності або установлення фактів розкрадання, нестачі, знищення (псування) майна

Методику доповнено розділом такого змісту:

"Визначення розміру збитків, що призвели до завдання майнової шкоди

103. Положення цього розділу застосовуються для визначення розміру збитків, що призвели до завдання майнової шкоди державі в особі державних органів, державних підприємств; територіальній громаді в особі органів місцевого самоврядування, комунальних підприємств або суб'єкту господарювання з державною (комунальною) часткою в статутному (складеному) капіталі (далі - особа, якій завдано збитків), у разі необхідності обґрунтування наявності або установлення факту розкрадання, нестачі, знищення (псування) майна (далі - пошкоджене майно).

104. Визначення розміру збитків здійснюється шляхом проведення незалежної оцінки. У разі коли державний орган або орган місцевого самоврядування є замовником проведення такої оцінки, виконавець оцінки обирається на конкурсних засадах в порядку, що встановлюється Фондом державного майна.

і т.д. і т.п.

ЩО це усе означає??????? Кожен раз при виявленні недостачі проводити незалежну оцінку????? Вони там що, з глузду зїхали???

Как жить дальше? Какие будут соображения,коллеги!!!!
 
tatyana19Дата: Вівторок, 13.12.2011, 20:56 | Повідомлення # 2
Група: Видалені





З одного боку це добре.Прийшов эксперт,оцінив завдану шкоду,збитки, я як бухгалтер не відповідаю тепер за розрахунок.А то викликає потім следователь і задає питання, а звідки ця цифра, а де це взялося, а чого так ,а не так! А з іншої сторони хто це буде кожен раз іздити і визначати, скільки грошей запросять за роботу. короче,що не день то весело !
 
KlavaДата: Субота, 28.04.2012, 12:11 | Повідомлення # 3
Група: Видалені





Друзья! Кто считал недостачу по новым правилам????
Не знаю, что и делать. На складе выявлена недостача продуктов питания. Неуже для того чтобы отразить ее в учете, нужно бежать искать оценщика? Поделитесь опытом, плиз
 
Форум » Різне » Новое в законодательстве » Изменен Порядок № 116 (розміру збитків від розкрадання, нестачі, знищення)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: