Облік харчування у ДНЗ - Форум

Сайт для бюджетных учреждений Украины

Главная

Четверг, 08.12.2016, 10:54
|
RSS
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
Страница 1 из 11
Модератор форума: Natty 
Форум » Галузеві напрямки » Освіта » Облік харчування у ДНЗ (облік харчування у ДНЗ)
Облік харчування у ДНЗ
OxanaДата: Вторник, 25.12.2012, 13:48 | Сообщение # 1
Рядовой
Группа: Пользователи
Сообщений: 4
Награды: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Підскажіть, будь-ласка, як правильно проводити списання продуктів харчування у днз: списувати по середній ціні чи по тій, яка вказана у щоденному меню
 
ДжулианнаДата: Пятница, 04.01.2013, 21:21 | Сообщение # 2
Лейтенант
Группа: Друзья
Сообщений: 57
Награды: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Я списую по середній ціні - адже ціна на продукти змінюється постійно. Як правило залишки на 1 число по одній ціні залишаються, а купуються на протязі місяця вже по дорожчій.
 
userДата: Пятница, 04.01.2013, 21:34 | Сообщение # 3
Генерал-майор
Группа: Друзья
Сообщений: 331
Награды: 8
Репутация: 9
Статус: Offline
43. Відпуск запасів у використання, виробництво, продаж або
інше вибуття здійснюється за балансовою вартістю або за методом
середньозваженої собівартості.
44. Середньозважена собівартість визначається за кожним видом
подібних запасів шляхом ділення сумарної вартості залишку запасів
на початок звітного періоду та вартості одержаних у звітному
місяці запасів на сумарну кількість запасів на початок звітного
періоду та одержаних у звітному періоді запасів.
Метод середньозваженої собівартості застосовується у разі
наявності в установі значної кількості однотипних запасів,
придбаних за різними цінами. Обчислюється на періодичній основі
або при кожній отриманій партії запасів.

І так і так буде правильно.
 
ZikaДата: Пятница, 17.05.2013, 12:52 | Сообщение # 4
Сержант
Группа: Пользователи
Сообщений: 26
Награды: 1
Репутация: 0
Статус: Offline
Подскажите, под каким кодом в новом классификаторе смородина?
 
ДжулианнаДата: Вторник, 10.09.2013, 18:50 | Сообщение # 5
Лейтенант
Группа: Друзья
Сообщений: 57
Награды: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
А хто як списує і обліковує маринацію: в дитячому садку закупили овочів на засолку, а коли і як списати їх - тоді як фактично будуть використовуватися - зимою, чи при купівлі восени?
 
Nataha9380Дата: Вторник, 10.09.2013, 21:42 | Сообщение # 6
Сержант
Группа: Пользователи
Сообщений: 37
Награды: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Джулианна, В нас у заладі ми акту оприходуємо консервацію, для цього списуємо овочі, цукор, сіль і т.д. вираховуємо вартість 1 л або 1 бан., і вже взимку коли видаємо списуємо.
 
Pittrice13Дата: Понедельник, 03.02.2014, 17:30 | Сообщение # 7
Лейтенант
Группа: Пользователи
Сообщений: 49
Награды: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Чи можна оприходувати продукти харчування, цінити , які приносять наприклад батьки , та який порядок, якщо можна?  Заранше дякую .
 
IvankaДата: Вторник, 04.02.2014, 00:35 | Сообщение # 8
Лейтенант
Группа: Пользователи
Сообщений: 44
Награды: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Pittrice13, я приходую по акті комісією, розцінюю нижче риночних, потім в ДКУ довідкою касові благодійні спецфонд.
 
Pittrice13Дата: Вторник, 04.02.2014, 13:48 | Сообщение # 9
Лейтенант
Группа: Пользователи
Сообщений: 49
Награды: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Ivanka, дякую,
а як з приводу сертифікатів якості чи що там ...  ?
 
tinamarДата: Понедельник, 23.06.2014, 10:53 | Сообщение # 10
Генерал-майор
Группа: Друзья
Сообщений: 371
Награды: 2
Репутация: 5
Статус: Offline
Згідно Інструкції з організації харчувування дітей у дошкільних навчальних закладах:
п.
1.24. Щодня необхідно залишати добові проби кожної страви раціону. Проби відбирають в об'ємі порцій для дітей молодшої вікової групи (від 1 до 3 років), зберігають на харчоблоці у холодильнику при температурі +4 - +8 град.С із зазначенням дати та часу відбирання. Проби страв кожного прийому їжі зберігаються протягом доби до закінчення аналогічного прийому їжі наступного дня, наприклад сніданок до закінчення сніданку наступного дня, обід до закінчення обіду наступного дня тощо. Добові проби, а також проби, які відбираються при здійсненні бракеражу, не оплачуються особою, яка проводила зняття проб.
Підкажіть, будь-ласка, як правильно списувати продукти харчування які використані на  пробну порцію? Де не шукала ніякої інформації не знайшла. Наприклад: дитсадок відвідало 25 діток, а порцій приготували 26 з пробною, продукти списувалися по нормах на 26 порцій, і так щодня, як тоді ці порції враховувати при розрахунку вартості харчування: включати чи ні?
 
AnimoneДата: Понедельник, 23.06.2014, 13:18 | Сообщение # 11
Генерал-лейтенант
Группа: Друзья
Сообщений: 704
Награды: 16
Репутация: 53
Статус: Offline
Цитата tinamar ()
Підкажіть, будь-ласка, як правильно списувати продукти харчування які використані на  пробну порцію?

Как правильно - на законодательном уровне не установлено. Логичнее было бы этот порядок отразить в учетной политике предприятия.

ИМХО, при наличии 25 человек, производить списание продуктов питания "на 26 порций", у вас нет оснований.


ё-моё!
 
tinamarДата: Понедельник, 23.06.2014, 13:52 | Сообщение # 12
Генерал-майор
Группа: Друзья
Сообщений: 371
Награды: 2
Репутация: 5
Статус: Offline
Цитата Animone ()
ИМХО, при наличии 25 человек, производить списание продуктов питания "на 26 порций", у вас нет оснований.
Animone, я розумію, що не має підстав, тому і запитую, як роблять інші. Ви пропонуєте прописати в обліковій політиці списання продуктів на ці пробні порції, і не враховувати їх при розрахунку вартості харчування, я правильно Вас зрозуміла?
 
AnimoneДата: Понедельник, 23.06.2014, 14:19 | Сообщение # 13
Генерал-лейтенант
Группа: Друзья
Сообщений: 704
Награды: 16
Репутация: 53
Статус: Offline
Ну, как сказать? У нас, например, 306 коек. В меню-раскладку согласно сведениям медрегистратора закладываются так же 306. И так же, как у вас берутся пробы и делаются записи в бракеражный журнал. Но ни у кого никогда не возникали подобного рода сомнения и требования поставить на питание левого "халявщика". 
Работники пищеблока как-то выкручиваются между СЭС (по блакеражу) и КРУ (по обоснованному расходу продуктов питания).


ё-моё!
 
Форум » Галузеві напрямки » Освіта » Облік харчування у ДНЗ (облік харчування у ДНЗ)
Страница 1 из 11
Поиск:

Copyright MyCorp © 2016 | |