Середа, 24.04.2024, 17:06
Сайт 
Головна | Звітність в електронній формі та ключі - Форум | Реєстрація | Вхід
[ Оновлені теми · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • »
Модератор форуму: Natty, eMelya  
Форум » Звітність » Звітність до фіскальної служби » Звітність в електронній формі та ключі (Обговорюємо подачу звітності в електронній формі)
Звітність в електронній формі та ключі
BarabashkaДата: П`ятниця, 05.10.2012, 12:44 | Повідомлення # 1
Група: Видалені





Наша податкова зобов'язує всих (як юридичних так і физичних осіб) отримати електронні ключі і подавати звітність лише в електронній формі. В паперовому вигляді приймати звітність відмовляються (навіть звіти по сплаті єдиного податку).

Чи мають вони на це право? Адже відповідно до п.49.3. ст.49 глави 2 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755 податкова декларація подається до органу державної податкової служби за вибором платника податків, якщо інше не передбачено ПКУ, в один із таких способів:
а) особисто платником податків або уповноваженою на це особою;
б) надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;
в) засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством. Згідно з п.49.4. ст.49 глави 2 ПКУ платники податків, що належать до великих та середніх підприємств, подають податкові декларації до органу державної податкової служби в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.

Тобто податковий кодекс відзначає подання звітності в електронній формі лише як один із способів подання звітності.
 
mulberryДата: П`ятниця, 05.10.2012, 16:51 | Повідомлення # 2
Група: Видалені





Я сьогодні здавала звітність на дискеті в віконечко для прийому звітів від юридичних осіб при тому, що в сумочці вже мала диски з електронними ключами ( нас їх переконливо просили зробити БЕЗКОШТОВНО). Приймають без проблем і у вигляді та у спосіб, який зручний для платника. Як мені пояснили, навіть за наявності електронних ключів ми маємо право здавати звіти у старий спосіб ( це зі слів начальника відділу , де ці ключі ми замовляли) .
 
EVGENIYДата: Понеділок, 08.10.2012, 13:02 | Повідомлення # 3
Група: Видалені





mulberry, да это они официально разьясняют, а неофициально всех напрягают делать ключи! Я на прошлый квартал сделал так как ни в какую не хотели принимать отчёт, сказали ну не успеете сделать ключи тогда придёте в последний день срока и мы примем!
 
BarabashkaДата: Понеділок, 08.10.2012, 13:22 | Повідомлення # 4
Група: Видалені





Вже розібрався. Забув в якій країні живемо. ((((

На моє запитання щодо норм податкового кодексу відповіли, що право подавати звітність в паперовому виді ніхто не відміняв, але "зверху" прийшла вказівка, що не менше 80 % звітності повинно надаватись в електронному вигляді, тому в податковій вимушені піти на такий крок і не приймати паперову звітність.

Для тих хто принципово не бажає отримувати електронні ключі можу порадити звіти надсилати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення.

Ще одна порада. В бланках документів, які необхідно заповнити для отримання електронних ключей присутня фраза

Quote
Додатково надаю АЦСК згоду на вільне поширення моїх персональних даних, що визначені у посиленому сертифікаті відкритого ключа електронного цифрового підпису необмеженому колу осіб, у тому числі на їх публікацію на офіційному інформаційному ресурсі АЦСК – www.cskidd.gov.ua.


Тобто всі ваші персональні дані, серед яких ПІП, код, паспотні дані, а також ксерокопії паспорту та коду ця організація може в подальшому вільно використовувати та розповсюджувати без вашого дозволу, так як дозвіл у них вже буде.

При цьому, АЦСК - це не податкова, і взагалі не державна установа, а приватна організація, всього лише сертифікована на надання таких послуг.

Особисто я змінив цю фразу і виклав в такій редакції

Quote
Додатково повідомляю, що згоду АЦСК на вільне поширення моїх персональних даних, що визначені у посиленому сертифікаті відкритого ключа електронного цифрового підпису необмеженому колу осіб, у тому числі на їх публікацію на офіційному інформаційному ресурсі АЦСК – www.cskidd.gov.ua – не надаю.


Слова "не надаю" виділив жирним шривтом та підкресли, щоб в АЦСК помітили що згоду не надано.
 
nechivanДата: Понеділок, 08.10.2012, 13:51 | Повідомлення # 5
Група: Видалені





Barabashka, приняли и не возмущались?
 
BarabashkaДата: Понеділок, 08.10.2012, 14:19 | Повідомлення # 6
Група: Видалені





В податковій були незадоволені, тому що за їх словами це стандартний бланк, але я мотивував свою позицію тим, що відповідно до ЗУ "Про захист персональних даних" такі вимоги є притиправними

Quote
Стаття 8. Права суб'єкта персональних даних

1. Особисті немайнові права на персональні дані, які має кожна фізична особа, є невід'ємними і непорушними.

2. Суб'єкт персональних даних має право:

7) на захист своїх персональних даних від незаконної обробки та випадкової втрати, знищення
...

Стаття 10. Використання персональних даних
...
3. Використання персональних даних працівниками суб'єктів відносин, пов'язаних з персональними даними, повинно здійснюватися лише відповідно до їхніх професійних чи службових або трудових обов'язків. Ці працівники зобов'язані не допускати розголошення у будь-який спосіб персональних даних, які їм було довірено або які стали відомі у зв'язку з виконанням професійних чи службових або трудових обов'язків. Таке зобов'язання чинне після припинення ними діяльності, пов'язаної з персональними даними, крім випадків, установлених законом.

Стаття 14. Поширення персональних даних

1. Поширення персональних даних передбачає дії щодо передачі відомостей про фізичну особу з баз персональних даних за згодою суб'єкта персональних даних.

2. Поширення персональних даних без згоди суб'єкта персональних даних або уповноваженої ним особи дозволяється у випадках, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.


Після цього документи в податковій прийняли і відправили в АЦСК для отримання ключей тепер чекаю на відповідь АЦСК.
 
саша2660Дата: Вівторок, 08.01.2013, 18:20 | Повідомлення # 7
Група: Видалені





Підкажіть будь ласка, хто здає податкові звіти у електронному вигляді. Чи правомірно бюджетників зобов’язують відправляти звіти по електронній почті. У нас в області навколо цього питання розгорівся справжній конфлікт. Дякую.
 
РоманДата: Понеділок, 15.04.2013, 09:32 | Повідомлення # 8
Група: Видалені





Хочу дещо з"ясувати для себе. Підскажіть хто знає.  На сьогодні існує декілька програм для формування та відправки звітності 1ДФ.
1) Звіт1ДФ
2) ОПЗ
3) Медок
Раніше я формував у 1). Зараз сказали , що треба в 3) або 2).  За 3) треба платити.  В ОПЗ не втягуються файли з інших програм , зокрема з 1).Підскажіть що робити.
 
753Дата: Понеділок, 15.04.2013, 11:34 | Повідомлення # 9
Група: Видалені





а ничего,  сидеть в ручную вносить , другого выхода нет, но в другом проблема ,  все равно отправить по электронке не могу, не видит печать электронную,  полная ерунда , там не принимают здесь нельзя отправить (ОПЗ)!!!
 
EVGENIYДата: Понеділок, 15.04.2013, 20:53 | Повідомлення # 10
Група: Видалені





Роман, А кто сказал??? На сайте ДПС есть первые две, не просто ж так значит они и в первой принимают!!
753, Перезакачайте открытые сертификаты и подложите в программу!
 
РоманДата: Вівторок, 16.04.2013, 12:19 | Повідомлення # 11
Група: Видалені





Да я не удивляюсь в том что есть на сайте.Но в налоговой тупо  требуют ОПЗ. Если я приношу файл сформированный в 1ДФ, то они или заставляют все это переделать ручками  в ОПЗ или сами ( если находишь подход) тут же, какой то прикладной программкой , переформатируют из ДБФ в ХМЛ. Ладно если было бы 10-20 работников, можно раз забить. А если у нас 2000 тис. безработных?

Вообще позиция контролирующих органов относительно электронной отчетности, как в басне Крылова. Пенсионный,почему то,  смог обеспечить  подачу отчета по единому через Медок (в демо режиме  с бесплатными ключами для бюджетных организаций). Логично было бы , сделать тоже с формой 1 ДФ.  Но не тут то было. Или покупай полную версию Медок, или носи в ОПЗ, который не имеет возможности импортировать отчеты из других программ. Задумано, как то коряво.  Или не додумано, в силу отсутствия здравомыслящего координатора между чиновниками. Каждый сам под себя.
 
tinamarДата: Вівторок, 16.04.2013, 14:32 | Повідомлення # 12
Група: Видалені





Роман, через демо Медок можливо відсилати всю податкову звітність за наявності електронних ключів...
 
userДата: Вівторок, 16.04.2013, 17:41 | Повідомлення # 13
Група: Видалені





В мене ліцензійний Медок і за ключ заплатив 240 грн - все працює. А за ті безкоштовні ключі мене зразу в Інтелект_Сервісі попередили що буде одна морока. Думаю що робиться все не просто так а щоб гроші платили.
 
tinamarДата: Вівторок, 16.04.2013, 18:15 | Повідомлення # 14
Група: Видалені





Цитата (user)
Думаю що робиться все не просто так а щоб гроші платили.
і я так думаю, в мене ключі платні, теж Інтелект_Сервіс
 
EVGENIYДата: Вівторок, 16.04.2013, 22:09 | Повідомлення # 15
Група: Видалені





Роман, нужно у них пробить прогу которой они конвертят, мне кажется медок умеет с 1дф подкачивать данные, попробуйте в 1 дф экспорт а в медке импорт, он возможно и из дбф сделает потом иксмл, нужно поковырять просто smile
usertinamar, я пользуюсь бесплатными налоговыми ключами никаких проблем если бы такое же было для статистики и для ПФ я был бы рад так как денег не дают на ключи!
753, да сегодня меня просили помочь проблема была такая же как у вас, там походу в программе по подписи хранилище сертификатов сменили нужно просто туда подложить открытые сертификаты и всё заработает, ну по крайней мере я так сделал и всё заработало!
 
РоманДата: Середа, 17.04.2013, 13:35 | Повідомлення # 16
Група: Видалені





Цитата (tinamar)
Роман, через демо Медок можливо відсилати всю податкову звітність за наявності електронних ключів...
але для ДПІ звіт 1дФ закритий, тільки можна звітність посилати до ПФ
 
tinamarДата: Середа, 17.04.2013, 17:50 | Повідомлення # 17
Група: Видалені





Роман, cформовані звіти в ОПЗ в форматі хml експортуються в демо версію Медка і відправляються. А Ваш звіт якого формату? Чому не набираєте в ОПЗ 1 ДФ?
 
753Дата: Середа, 24.04.2013, 12:39 | Повідомлення # 18
Група: Видалені





Роман,спасибо за подсказку, но тут оказалось все настолько сложнее , что у меня просто нет слов, до того все запутали что сами помочь не могут, это в налоговой! короче сегодня поехала наша девочка и будет там с ними все делать,  мы отправляем  правильно, Директор, Бухгалтер,печать,  к ним приходить Директор,Директор,Печать, и все выбрасывает сразу, короче полная ......
 
LanochkaДата: Середа, 24.04.2013, 15:54 | Повідомлення # 19
Група: Видалені





753, если вы используете программу из сайта налоговой службы, то:
1. проверить хранилище сертификатов:
ДПС-захист звітності - криптобібліотека - налаштування - файлове сховище - каталог  з сертифікатами (указать С/DPS_Sertifikates (предварительно туда втянуть подписи)

2. Для того, чтобы было две подписи и печать:
ДПС-захист звітності - редагувати підприємство - підпис звітів - отметить "використовувати підпис бухгалтера"
Потом при отправке отчетов соблюдать очередность ключей: бухгалтер - директор - печать
 
ElenasovetДата: Четвер, 25.04.2013, 10:44 | Повідомлення # 20
Група: Видалені





Цитата (EVGENIY)
Роман, нужно у них пробить прогу которой они конвертят, мне кажется медок умеет с 1дф подкачивать данные, попробуйте в 1 дф экспорт а в медке импорт, он возможно и из дбф сделает потом иксмл, нужно поковырять просто smileuser, tinamar, я пользуюсь бесплатными налоговыми ключами никаких проблем если бы такое же было для статистики и для ПФ я был бы рад так как денег не дают на ключи!
753, да сегодня меня просили помочь проблема была такая же как у вас, там походу в программе по подписи хранилище сертификатов сменили нужно просто туда подложить открытые сертификаты и всё заработает, ну по крайней мере я так сделал и всё заработало!

Добавлено (25.04.2013, 09:44)
---------------------------------------------
а что такое Медок

 
tinamarДата: Четвер, 25.04.2013, 16:08 | Повідомлення # 21
Група: Видалені





Elenasovet, програмний комплекс "M.E.DOC" це програма у якій передбачена можливість подання звітності в електронному вигляді до Державної податкової служби України, Пенсійного фонду України, Державної служби статистики України, Держказначейства України тощо.Система містить повну базу бланків регламентованої звітності. Всі бланки повністю відповідають форматам і
специфікаціям, що затвердили та надали державні контролюючі органи. Завдяки
постійному моніторингу законодавчої бази, документи своєчасно оновлюються
відповідно до чинного законодавства.
 
лен21Дата: Четвер, 04.07.2013, 16:57 | Повідомлення # 22
Група: Видалені





Хотела сдать налоговую отчетность за 2 квартал, у меня не получилось. Отчеты отправила, получила квитанцию а там написано, что электронные ключи не совпадают с базой данных в Киеве. Открыла "Захист звітності" а там обновление, может кто уже сдавал или обновлял, подскажите как сделать.
 
EVGENIYДата: Четвер, 04.07.2013, 22:18 | Повідомлення # 23
Група: Видалені





лен21, в ДПС захист звитности есть кнопочки ОБНОВЛЕНИЕ ПРОГРАММЫ и помоему есть ОБНОВЛЕНИЕ СЕРТИФИКАТОВ, сначала обновите программу а затем сертификаты!
 
eMelyaДата: П`ятниця, 05.07.2013, 00:30 | Повідомлення # 24
Група: Видалені





EVGENIY, а что ДПС захист звитности ещё обновляется? Вроде с 1.07.2013 его прикрыли, а потом ещё на месяц оставили до 1.08.2013 но вроде только техподдержка..
 
EVGENIYДата: П`ятниця, 05.07.2013, 00:34 | Повідомлення # 25
Група: Видалені





eMelya, ну возможно же дистрибутив совсем ни разу не обновляли!
 
diomДата: П`ятниця, 02.08.2013, 12:16 | Повідомлення # 26
Група: Видалені





Обновление OPZ 1.30.21 Скачать(new ОПЗ)!
Скачать с сайта http://opz.at.ua Перелік змін та доповнень (версія 1.30.21) (станом на 31.07.2013)Програмні модулі :      У разі формування копії документу для подання до інспекції за основним місцем реєстрації надається перелік інспекції за кодом відділення.Нові версії документів:      У наступних формах текст щодо ДПІ та органів ДПС замінено на «Територіальні органи Міндоходів», щодо ДПС України - на «Міністерство доходів і зборів України»:
  • J(F)1300102 - "Запит щодо отримання відомостей з Єдиного реєстру податкових накладних"

  • J(F)1400102 - "Витяг з Єдиного реєстру податкових накладних"

  • J(F)1300202 - "Запит щодо розрахунків з бюджетом"

  • J(F)1400202 - "Довідка щодо розрахунків з бюджетом"

  • J(F)1300302 - "Заява на отримання довідки про відсутність заборгованості з податків і зборів"

  • J(F)1300402 - "Запит щодо отримання інформації з Реєстру платників ПДВ"

  • J(F)1400402 - "Відповідь на запит щодо отримання інформації з Реєстру платників ПДВ"

  • J1350102 - "Запит щодо розбіжностей у податковій звітності"

  • J1450102 - "Інформаційне повідомлення про результати електронної обробки (звірки) даних податкової звітності"

  • J(F)1490003 - "Інформаційне повідомлення"

  • J(F)1490102 - "Інформаційне повідомлення про заборгованість з податків з податків та зборів (обов'язкових платежів)"

  • J(F)1490202 - "Довідка щодо обсягів податкового кредиту, сформованого за рахунок податкових накладних, не зареєстрованих в ЄРПН."

  • J(F)1490302 - "Інформаційне повідомлення про заборгованість за іноземними кредитами, залученими державою або під державні гарантії, бюджетними позичками (фінансовою допомогою, наданою на поворотній основі)"

  • J(F)1490402 - "Інформаційне повідомлення про настання терміну сплати розстроченої (відстроченої, реструктуризованої) суми грошових зобов’язань (податкового боргу)".
    Довідники:
      spr_sti.xml - "Довідник державних податкових інспекцій" - приведено у відповідність до довідника, який експлуатується в органах Міністерства доходів та зборів України, - станом на 30.07.2013.


    Скачать opzpatch-1.30.21-setup

  •  
    bonificДата: Середа, 07.08.2013, 23:01 | Повідомлення # 27
    Група: Видалені





    при формуванні звіту в ел.формі - документ не пройшов перевірку структури... допоможіть
    Прикріплення: 1841529.png (339.9 Kb)


    Повідомлення відредагував bonific - Четвер, 08.08.2013, 00:00
     
    eMelyaДата: Середа, 07.08.2013, 23:08 | Повідомлення # 28
    Група: Видалені





    bonific, перше, що можу порадити обновити ОПЗ. Декаларація повинна бути: у редакції наказу Міністерства фінансів України від 07 листопада 2012 року № 1159.

    Повідомлення відредагував eMelya - Середа, 07.08.2013, 23:08
     
    bonificДата: Четвер, 08.08.2013, 11:08 | Повідомлення # 29
    Група: Видалені





    намагався підписати зві, але виникла проблемка при зчитуванні ключа, що робити,

    Дякую.
    Прикріплення: 3071809.png (106.9 Kb)
     
    EVGENIYДата: Четвер, 08.08.2013, 21:45 | Повідомлення # 30
    Група: Видалені





    bonific, Проверте хранилище сертификатов есть ли там ваши, перезакачайте заново сертификаты и подложите в папку с сертификатами в настройках можно увидеть к ней путь!!
     
    Форум » Звітність » Звітність до фіскальної служби » Звітність в електронній формі та ключі (Обговорюємо подачу звітності в електронній формі)
    • Сторінка 1 з 5
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • »
    Пошук: